Buna ziua!As dori sa cer un sfat persoanelor in cunostinta de cauza,dornice de a ajuta pe cineva in situatia mea.Sunt cu un baiat de cativa ani de zile,cu care ma voi casatori.El are un apartament,proprietate personala,in tara.Desi traim in concubinaj,suntem separati cu banii,insa toata treaba casnica o fac eu.Dupa casatorie,el a decis sa vanda apartamentul lui,pentru a ne lua altul mai mare si mai confortabil.Am inteles ca in caz de divort,valoarea apartamentului sau ii revine lui,lucru care mi se pare foarte corect.Insa restul banilor investiti,cum se va calcula,tinand cont de faptul ca un timp noi am lucrat in afara tarii,eu lucrand ilegal?Am auzit de cazuri in care femeia,desi a adus aceeasi bani in casa ca si barbatul,desi a facut si munca menajera si a crescut si un copil, doi,in cazul in care nu a putut demonstra veniturile castigate a ramas in pierdere.aceasta perspectiva ma cam sperie.ce as putea face pentru a preveni o astfel de situatie nefericita?in ce as mai putea investi banii castigati de amandoi,din moment ce apartamentul deja il are el?multumesc!
Am inteles, vreti sa-l pacaliti ca va cumpara apartamentul ca bun propriu, iar de fapt sa fie bun comun deoarece s-a cumparat in timpul casatoriei:)). Din pacate, lucrurile sunt nuantate: Daca apartamentul e doar pe numele lui, iar venituri impozabile are numai dansul, cum va asteptti Dvs. sa dovediti vreun venit instanta? AM vazut si partaje de genul 5%-sotia si 95 % sotul .
Singura solutie viabila e sa treceti apartamentul pe numele amandorura, in cotele cu care contribuiti fiecare, luand in calcul avansul si partea din rate ce o plateste fiecare.
Pe de alta parte, daca tot faceti miscarea asta, de ce nu va duceti la un avocat sa-i explicati situatia...mult mai simplu decat sa nu dormiti noaptea...
De unde reiese ca vrea sa-l pacaleasca? Spune clar ca nu o intereseaza sumele obtinute de el pe apartamentul propriu, ca vrea doar ce se va plati comun...
:-/
B-) Le dau dreptate domnilor. Trebuie neaparta sa insistati sa faceti un contract prenuptial la un avocat, in care sa fie precizat in clar cum este achizitionat apartamentul care este contributia fiecaruia si...s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca viitorul sot nu este de acord cu acest lucru. Pentru ca barbatii, de regula, doresc doar numele lor pe proprietati...cum am mai vazut suficiente cazuri. Puneti pe hirtie tot ceea ce va nelinisteste si, chiar dac platiti un avocat, faceti treaba cu cap acum, ca sa nu plingeti mai tirziu!!!:D
In ce baza contractul prenuptial?
Ca la noi in legislatie nu exista... Si desi nu e interzis si-l poti incheia, depinde si de legea viitoare modul in care va fi interpretat..
Nu vad a fi tocmai o idee buna...
Mizez pe ceea ce am spus anterior cu actul de vanzare-cumparare.
Mostenire
ramonacancu
s-a facut act de mostenire pe numele sotului meu.mama si sora lui au renuntat la dreptul lor asupra acelui teren.casa pe care urmeaza sa o ridicam acolo va fi ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti
monak
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)