avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor somaj

Am lucrat, 2 ani, la o firma care incepind cu 16.01.2009 mi-a desfacut contractul de munca in conf cu art65, al.1 CM.
Incepind cu 15.09.2008 predau , plata cu ora , 7 ore pe saptamana la un liceu; plata este aproximativ 300 lei/luna.
Am fost sa-mi depun dosarul la somaj iar cei de acolo mi-au spus ca nu beneficiez de somaj deoarece am un contract de munca, adica o sursa de venit.
Din ce am citit in legea 76/2002 pe acest site inteleg ca daca veniturile realizate sunt mai mici decat ajutorul de somaj cuvenit am dreptul la somaj .
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 27 Ianuarie 2009
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata; ...:)
Multumesc pentru raspunsul acordat.
Dar vin cu o lamurire suplimentara: cei de la somaj nu mi-au primit dosarul pe motiv ca as avea venituri.
Din calculele mele venitul care il obtin la liceu este mai mic decat somajul de care as beneficia.
Cum pot sa-i lamuresc pe cei de acolo ca am acest drept.
Multumesc.
Poate le demostrati cu acte ca veniturile realizate sunt mai mici decat indemnizatia de somaj la care ati avea dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj danielanedelcu danielanedelcu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca angajatorul unde am functia de baza ma da in somaj, am dreptul la indemnizatie de somaj daca am ... (vezi toată discuția)