Am lucrat, 2 ani, la o firma care incepind cu 16.01.2009 mi-a desfacut contractul de munca in conf cu art65, al.1 CM.
Incepind cu 15.09.2008 predau , plata cu ora , 7 ore pe saptamana la un liceu; plata este aproximativ 300 lei/luna.
Am fost sa-mi depun dosarul la somaj iar cei de acolo mi-au spus ca nu beneficiez de somaj deoarece am un contract de munca, adica o sursa de venit.
Din ce am citit in legea 76/2002 pe acest site inteleg ca daca veniturile realizate sunt mai mici decat ajutorul de somaj cuvenit am dreptul la somaj .
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Va multumesc pentru raspuns
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata; ...:)
Multumesc pentru raspunsul acordat.
Dar vin cu o lamurire suplimentara: cei de la somaj nu mi-au primit dosarul pe motiv ca as avea venituri.
Din calculele mele venitul care il obtin la liceu este mai mic decat somajul de care as beneficia.
Cum pot sa-i lamuresc pe cei de acolo ca am acest drept.
Multumesc.