Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost lovit de un angajat al fostului patron, nu il cunosc prea bine pe agresor.
Dupa cele 3 zile de spitalizare (nu pot ramana mai mult deorece imi pierd locul de munca) o sa incerc sa obtin si de la legist macar 15 zile. Ce sanse am am sa obtin in instanta condamnarea agresorului si/sau daune materiale daca dupa incident osul mandibulei a ramas deplasat 2 mm si nu se mai poate repozitiona? Multumesc de ajutor,
Aveţi şanse , însă trebuie să dovediţi că persoana împotirva căreia veţi depune plângerea penală este cea carev-a provocat vătămarea. Cu ceritficatul medico-legal veţi dovedi doar existenţa şiu gravitatea leziunilor , însă aveţi nevoie de martori penru a demonstra cine este agresorul .Depuneţi plângere penală şi declaraţi că vă constituiţi parte civilă în proces, pentru a putea solicita şi obţine despăgubiri.
Puteti obtine atat condamnarea agresorului cat si obligarea acestuia la plata daunelor materiale si morale. Plangerea trebuie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care aflati cine este faptuitorul(agresorul). Cu ocazia depunerii plangerii, puteti preciza si faptul ca va constituiti parte civila pentru daunele materiale si morale. Atat condamnarea agresorului cat si cuantumul pretentiilor civile difera in functie de incadrarea juridica ce se va da faptei, ca urmare a numarului de zile de ingrijiri medicale. Prezentati-va la INML!
Agresiune fizica
IRelu
Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)