avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escroci care sar in fata masinii si cer bani...., ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escroci care sar in fata masinii si cer bani...., prefera trecerile de pietoni....in special

Buna ziua

Intampin o problema delicata, prietena mea oprise regulamentar la o trecere de pietoni, mai bine zis pe trecere si se asigura la intrarea pe o artera circulata unde trebuia sa faca la stanga, cand s-a eliberat intersectia s-a pus in miscare si in acelasi timp a auzit un potop de injuraturi si urlete din lateral, dreapta, spate. O oprit masina si a coborat nedumerita.....in spate o femeie batrana striga disperata insotita de fiica ei ca ar fi fost calcat cu roata din spate a masinii.....prietena mea s-a speriat atat de tare incat a urcat-o in masina si a dus-o la spital, a chemat si politia, reconstituire....bla bla bla. La spital s-a demonstrat ca nu are nimic la picior, nici macar o vanataie, dar i-au dat o perioada de repaus la pat mai mult la presiunea asa-zisa a victimei care sustinea ca nu poate calca, diagnosticul pus de medic a fost o echimoza, cam vreo 12 zile de ingrijiri medicale datorita varstei, ca o asigurare suplimentara i-a pus si o fasa ghipsata. Dupa apx o saptamana s-a mers din nou la medic pt scoaterea fasei cand doctorita a ramas consternata vazand cu nu exista nici cea mai mica urma de echimoza, a recunoscut faptul ca diagnosticul initial era gresit, dar a recunoscut ca nu se mai poate face nimic si ca daca victima vrea sa depuna plangere se va remedia eroarea. La reconstitutire politistii si-au dat seama cu cine au de-a face si au rugat-o pe prietena mea sa nu se lase manipulata de persoanele in cauza....care brusc devenisera cele mai bune prietene....ne faceau invitatii la nu stiu ce pomana....etc. In declaratia data am mentionat si o chestie importanta ca trecerea nu era marcata si cu indicatoare pietonale, era doar doar o trecere stearsa...ma rog nu stiu cat va conta!
Aceste fapte s-au intamplat la inceputul lunii noiembrie 2008, de atunci nu am mai auzit nimic de la politie pana astazi cand prietena mea a fost chemata la politie maine de dimineata!
Va rog sa imi spuneti si mie pana unde se poate ajunge maxim ca si repercusiuni si ce se intampla daca babele nu au dat nici o declaratie sau daca nu au venit cu ceva de la IML, ma gandesc ca deja au trecut aproape 3 luni.
Precizez ca prietena mea a fost chemata maine de dimineata la departamentul de cercetari-penale.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters59982 , utilizator 11:26, 30 Iulie 2009
La serviciul de cercetari penale mi s-a spus ca victimele nu au depus inca plangere si ca au fost citate de cei de la cercetari penale saptamana trecuta si s-au prezentat doar cu un mesaj de impacare fara certificat IML si fara sa depuna plangere. O mica precizarea politia nu ne-a citat cu hartiuta, ne-a sunat cel care instrumenteaza cazul de pe numarul personal si ne-a invitat la o discutie la sediul lor. Dar nu inteleg de ce le-a mai citat si pe victime!
Neavid cunostinta despre cele constatate de politie,nici despre inprejurarile comiteri evenimentului,decit din relatarea utilizatorului,nu puteti decide ca nu este vorba despre comiterea unei fapte. Utilizatorul este subiectiv,mi se pare normal,dar de aici si pina la a dispune solutii,precum si a inprosca cu noroi in politie,este cale lunga. Este oare utilizatorul nostru de buna credinta,sau nu. Cine ne da dreptul de a face afirmatii defaimatoare la adresa unor oameni, fara a le da dreptul de s-si spune punctul de vedere. Constat din ce in ce mai des, pareri si sugerari neprofesioniste din partea unor consultanti si acest lucru ma intriga cel mai mult. Din pacate aceias,mereu. Datimi voie sa-mi exprim indoiala in ceea ce priveste,profesionalismul,veridicitatea si verticalitatea lor. Cert este ca serviciul cercetari penale are de instrumentat un dosar, deoarece evenimentul sa inregistrat. In acest dosar trebuie data o solutie. Chestiunile de procedura privind citarea ramin la latitudinea politistului cu acceptul partilor implicate,mai ales acolo unde merge o inpacare. Oricum sa acordat prea multa atentie spetei,la care sau emis multe solutii si pareri. Ca in politica. Scenarii...
Stimate domn Filip Stelian,

Modul in care ati pus problema ma face sa cred ca ati activat in politie sau inca mai activati. Chiar daca sunt subiectiv fiind direct implicat; in aceasta speta am cautat sa pun pe tapet lucrurile in cel mai obiectiv mod cu putinta...e si de inteles si stiti de ce? pt ca nu doresc sa imi fur caciula singur. Celor care mi-au raspuns practic la problema, le multumesc pe aceasta cale pt ca si-au intrerupt activitatea curenta pt a-mi oferi informatii specializate. Acest site se dovedeste o adevarata mana cereasca chiar si pt de a devenii constienti de propriile drepturi. Cat despre partea cu politia si cele declarate de mine intr-adevar sunt subiectiv, sunt constient ca si in politie activeaza oameni dedicati, cinstiti si responsabili, dar din pacate in scurta mea experienta cu ei nu i-am regasit pe acestia , in schimb am dat de politisti care veneau la ancheta cu A8-ul personal, care ofereau ajutor nesolicitat si ulterior cereau partea leului in intalniri nocturne prin fata cimitirelor, multa, multa nepasare, indolenta, iresponsabilitate, ignoranta, lipsa de profesionalism....si multe altele. Regret daca se interpreteaza ca si o jignire dar este vorba de o opinie pur personala a unui om simplu care activeaza intr-un sector privat al economiei romanesti unde aceste "calitati" evidentiate mai sus, sunt aspru sanctionate!
Va multumesc pentru toate opiniile prezentate si inchid temporar acest topic pt ca...ancheta continua!

Cu stima,
Florin
Va sfatuiesc sa nu aceptati nici un fel de impacare.In opinia mea,este doar cacialma.
Revin cu acest subiect pt ca este pe terminate si as vrea sa va prezint si "desfasurarea actiunii" :). Dupa o liniste de inca 3 luni, saptamana trecuta fata babei a sunat-o pe prietena mea si i-a solicitat bani pt un presupus tratament al maica-si. Pt prima data prietena mea a reactionat cat se poate de normal si a rugat-o pe persoana in cauza sa nu o mai hartuiasca si daca vrea ceva sa faca demersurile legale pt asta. Drept urmare am fost la politie acum vreo 2 zile si am aflat ca la inceputul lunii aprilie (care inseamna fix 6 luni de la presupusul accident) s-a dat NUP-ul.Cei de la cercetari penale ne-au transmis ca din clipa in care primim hartia acasa avem la dispozitie un X nr de zile sa mergem la politie unde se va intocmi un proces verbal si permisul se va suspenda 2 luni. Deja aici nu mai inteleg nimic, adica doar pt simplul fapt ca cineva a declarat ca a fost atins pe trecerea de pietoni de masina prietenei mele, politia datorita faptului ca "presupusul" impact a fost pe trecere, suspenda permisul! adica stresul a fost destul de mare in toata perioada asta si asta ar fi cireasa de pt tort. Se poate contesta acel proces-verbal? se poate obtine o anulare a lui? Voi merge cu prietena la politie si recomandarea mea ar fi sa nu semneze sub nici o forma acel proces-verbal! Sunt foarte revoltat, adica chiar nu exista o masura de expertiza...ceva, inteleg ca e mai simplu sa gasest un vinovat, dar asa arbitrar? pana la urma ramane cuvantul nostru impotriva babelor alea nebune!!!

Alte discuții în legătură

Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)