As avea si eu o intrebare. Am divortat de comun acord de fostul sot la primarie, in februarie iar in septembrie am avut infatisarea pt partaj. Nu cred ca voi reusi pana la a doua infatisare sa achit taxa de timbru in valoare de 3% din bunuri. Se poate suspenda actiunea pana reusesc sa stranga suma? Daca se suspenda, in momentul in care achit taxa, trebuie din nou sa incep procesul?
mai întâi, instanța va verifica îndeplinirea sarcinilor apoi, va lua în considerarea ”strategia” dvs. cu suspendarea.Mai bine, rugați în scris instanța (depunând prin registratură o Cerere) să vă acorde depunerea taxei pt un termen cât mai lung posibil, ori acordarea posibilității depunerii în rate.O altă variantă : a solicita instanței aprobarea reducerii taxei întrucât nu puteți depune o ”așa de mare sumă”, că puneți în pericol însuși existența propriei dvs. persoane etc Suspendarea NU duce la obligativitatea/necesitatea începerii unui proces ci la nejudecarea lui în interiorul a unui an de zile.Nesolicitarea punerii pe rol în interiorul unui an de la suspendare, duce la perimare.Abia atunci apare nevoia începerii unui nou proces.
Recurs amanat
Ristina
In cazul unui proces de recurs proprietari – chiriasi, se poate amana recursul ?
In ce conditii poti cere amanarea recursului ?
Exista o lege in ... (vezi toată discuția)