avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa de timbru si timbru judiciar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa de timbru si timbru judiciar

Vreau sa va intreb daca depun cererea ptr somatie de plata(ptr o suma de peste 100000ron ) si nu atasez taxa de timbru si trimbrul judiciar, ptr ca nu stiu exact valoarea lor, mi se poate primii cererea si la prima infatisare sau pe citatie sa mi se spuna exact valoarea lor? Si instanta competenta in cazul acesta este tribunalul fiind bazat pe un contract de livrari si executie de lucrari intre 2 soc comerciale? multumesc mult anticipat
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
cristianus, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianus , utilizator 23:36, 17 Februarie 2010
daca o depuneti prin posta, da
instanta competenta este TB.
chiar daca depuneti actiunea personal prin serviciul registratura, veti putea achita taxa de tb la primul termen, urmand sa vi se comunice acest fapt odata cu citatia.
vi se solicita achitarea taxei prin citatie (se specifica cuantumul acesteia); dar sa o aveti achitata la primul termen ca sa nu va respinga actiunea ca netimbrata
Pentru promovarea unei cereri de obtinere a unei somatii de plata , taxa de timbru este stabilita intr-o valoare fixa(39 lei) indiferent de suma in litigiu!
Multumesc mult ptr raspunsuri...am platit taxa de timbru judiciar in val de 39ron si timbru jud in val de 5 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''anuleaza cererea ca insuficient timbrata'' cola cola am introdus o actiune in despagubire .am fost citat cu mentiunea taxa judiciara de timbru 39 lei si timbru judiciar 0,3 lei . in acea zi am achitat 2 taxe de ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere emitere somatie de plata LAKIS LAKIS As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatorarea situatie. in calitate de debitor (Asociatie de locatari) intr-un proces cu un inportatnt furnizor-creditor ... (vezi toată discuția)
Divort delia82 delia82 Buna ziua ! Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)