avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dupa divort

Buna ziua
As dori sa stiu daca sotul meu are vreun drept asupra casei mele dupa divort?mentionez ca apartamentul este propietate personala cumparata de mine cu 2ani inainte de castorie.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florentanecsoi , utilizator 20:25, 19 Octombrie 2012
ap. dobandit in afara casatoriei nu este bun comun, deci nu constituie bun partajabil.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
bunul obtinut inainte de casatorien u este un bun comun nu face obiectul partajului ,dupa divort dca doriti sa va partajati o puteti face doar pe bunurile obtinute in timpul casatoriei .
Asupra imobilului bun personal fostul sot nu are drept in cazul partajului, insa e posibil sa pretinda un drept de creanta legat de eventualele imbunatatiri aduse acelui imobil in timpul casatoriei.
Va multumesc tuturor pt raspunsul la intrebarea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Cuantum mostenire mioara_rusu mioara_rusu Va rog sa ma lamuriti care este cuantumul de impartire intre doi soti , intr-un proces de partaj , a unui bun imobiliar dobandit in timpul casatoriei. ... (vezi toată discuția)
Executare silita a sotului nepropietar Lexandru11 Lexandru11 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Timp de 30 de ani sotia G a fost casatorita cu sotul M. Inaintea casatoriei sotul M a cumparat o ... (vezi toată discuția)