Buna ziua!
In anul 1979 parintii mei au cumparat un teren in Bucuresti, proprietarul a primit banii insa parintii mei au primit doar o chitanta de mana, din partea proprietarului ramanand doar o promisiune ca se va intoarce pentru a finaliza toate demersurile pentru acel teren. Insa nu a fost asa, au trecut 30 de ani si nu s-a intamplat nimic, proprietarul nu s-a mai intors. As dori sa stiu si eu tot ce trebuie sa fac pentru a trece terenul pe numele parintilor mei. De unde trebuie sa incepem, ce trebuie sa facem.
Va multumesc!
Daca in tot acest timp parintii dumneavoastra au avut terenul respectiv trecut in rol fiscal la primarie si au platit taxe si impozite pe el, se poate face o actiune in uzucapiune.
Pentru un raspuns mai complet este nevoie de mai multe detalii.
Pentru a opera uzucapiunea trebuie indeplinite conditiile prevazute de art. 1847 Cod civil; posesia este utila daca este neintrerupta, netulburata, publica si exercitata sub nume de proprietar;
Parerea mea este o actiune in uzucapiune.
Dati detalii cu privire la situatia juridica actuala a terenului.Altfel nu puteti primi un raspuns.
Daca ati avut posesia terenului atunci trebuie verificate conditiile pentru uzucapiune..dar daca vorbiti de o chitanta de mana..va trebui sa alegeti ce cale urmati.
Aveti nevoie de avocat, dar incercati intai sa aflati ( daca nu stiti) care este situatia juridica actuala a terenului.
cu uzucapiunea..nu mai este asa usor cum era ..o data. Se admit destul de greu.
Uzucapiune
Borza
Buna. Mi s-a pus in vedere sa precizez actiunea de uzucapiune referitor la temeiul legal daca este dupa dispozitiile Cod civil sau a Legii 115/1938.
Avand in ... (vezi toată discuția)