avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de proprietate

Buna ziua!
In anul 1979 parintii mei au cumparat un teren in Bucuresti, proprietarul a primit banii insa parintii mei au primit doar o chitanta de mana, din partea proprietarului ramanand doar o promisiune ca se va intoarce pentru a finaliza toate demersurile pentru acel teren. Insa nu a fost asa, au trecut 30 de ani si nu s-a intamplat nimic, proprietarul nu s-a mai intors. As dori sa stiu si eu tot ce trebuie sa fac pentru a trece terenul pe numele parintilor mei. De unde trebuie sa incepem, ce trebuie sa facem.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 17:20, 27 Ianuarie 2009
Daca in tot acest timp parintii dumneavoastra au avut terenul respectiv trecut in rol fiscal la primarie si au platit taxe si impozite pe el, se poate face o actiune in uzucapiune.
Pentru un raspuns mai complet este nevoie de mai multe detalii.
Pentru a opera uzucapiunea trebuie indeplinite conditiile prevazute de art. 1847 Cod civil; posesia este utila daca este neintrerupta, netulburata, publica si exercitata sub nume de proprietar;
Parerea mea este o actiune in uzucapiune.
Puteti incepe cu consultarea unui avocat, deoarece nu este chiar o problema simpla de drept.
avocatmadalina@yahoo.com
Dati detalii cu privire la situatia juridica actuala a terenului.Altfel nu puteti primi un raspuns.
Daca ati avut posesia terenului atunci trebuie verificate conditiile pentru uzucapiune..dar daca vorbiti de o chitanta de mana..va trebui sa alegeti ce cale urmati.
Aveti nevoie de avocat, dar incercati intai sa aflati ( daca nu stiti) care este situatia juridica actuala a terenului.
cu uzucapiunea..nu mai este asa usor cum era ..o data. Se admit destul de greu.

av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate bogorodea_marian bogorodea_marian Buna ziua,scuze daca titlul nu se potriveste dar juridic nu stiam ce titlu sa pun.Deci...bunicii mei au dat de pomana(cum s-au exprimat ei)unui nepot mai ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta gratuita alina cristi alina cristi Buna dimineata! as avea si eu o nelamurire la care va rog frumos sa imi dati un raspuns Societatea noastra are dat in folosinta gratuita si pe termen ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Borza Borza Buna. Mi s-a pus in vedere sa precizez actiunea de uzucapiune referitor la temeiul legal daca este dupa dispozitiile Cod civil sau a Legii 115/1938. Avand in ... (vezi toată discuția)