avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legislatia româna cu privire la regimul matrimonial - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legislatia româna cu privire la regimul matrimonial - versiune in lb. franceza?

Buna ziua,

Aveti cumva cunostinta despre cum as putea obtine (sau poate mai intii daca exista) o traducere in franceza a prevederilor legale române cu privire la regimul matrimonial?
Si, corolar, daca divortul in urma unei casatorii oficiate in România si recunoscuta prin transcriere in Belgia intra sub incidenta legislatiei belgiene, a celei romanesti sau a amindurora?

Cu multumiri anticipate,
kkornelia
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 16:09, 27 Ianuarie 2009
Practic e vorba de prevederile din Codul Familiei. Personal nu stiu sa existe o varianta in limba franceza, de aceea cred ca cel mai bine e sa selectati textele ce va intereseaza si sa mergeti la un traducator autorizat.
Divortul daca a fost transcris in Belgia este recunoscut de ambele tari. Daca aveti cereri accesorii le puteti face si in Romania (cred ca e preferabil datorita procedurilor).

Av. Julia Watkins

Legea nr.105 din 22 sept.1992

Art.20 -Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sunt supuse legii nationale comune,iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sunt supuse legii domiciliului comun.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sunt supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi .
Art.22 -Divortul este carmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Sper sa va ajute,aceasta lege reglementeaza raporturile de drept privat international dar nu stiu sa va spun daca in timp au fost aduse modificari .
Stimata Doamna,
din mesajele anterioare ati inteles cel putin ca e nevoie de mai multe detalii, daca doriti un raspuns pertinent.
Ar fi mai usor daca ati specifica ce anume va intereseaza. Doriti sa divortati si sunteti casatorita cu un cetatean belgian?
Atunci ar trebui sa ne spuneti care este ultimul domiciliu comun.La fel de importanta este si comunitatea de bunuri si unde este aceasta situata pentru cazul in care veti dori sa si partajati bunurile dobandite in timpul casatoriei.

In concluzie, trebuie lamurite cel putin doua aspecte: instanta competenta si legea aplicabila. Acest lucru se poate face doar avand informatii detaliate de la dvs.

Nici un consultant nu va raspunde ca e legea romana, ca e legea belgiana,...amandoua sau..nici una pana nu va avea detaliile necesare.

cu stima,
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul in romania a unei persoane cu dubla cetatenie vacanta2010 vacanta2010 Verisoara mea locuieste in Israel si e divortata de 3 ani.Ea are dubla cetatenie si acum vrea sa divorteze si in Romania-Iasi. De ce acte are nevoie,ce taxe ... (vezi toată discuția)
Cum se anuleaza o casatorie oficializata in maurititus Costi78 Costi78 M-am casatorit in Muritius cu se poate anula casatoria oficializata acolo? Inafara de Mautitius nu am inregistrat-o niciude (vezi toată discuția)
Divort monica78 monica78 Buna ziua, As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a incepe procedura de divort. Mentionez ca sunt casatorita cu un cetatean britanic. Suntem casatoriti de ... (vezi toată discuția)