avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am ajuns in biroul de credite din cauza unui card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am ajuns in biroul de credite din cauza unui card de debit

In perioada studentiei am fost nevoita sa imi fac un card la o anumita banca. Problema este ca din comisioane m-au trimis in biroul de credite. Acum vreau sa aplic pentru un card de cumparaturi insa, nu sunt eligibila din cauza biroului de credite ( am inteles ca este ilegal sa ma apar in biroul de credite pentru dobanzi si comisioane) Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:25, 19 Octombrie 2012
sa va ducei la banca respectiva si sa lamuriti situatia
Mi-au spus ca nu pot face nimic
Cu cel putin 15 zile inainte de a transmite datele dvs. Biroului de Credit, banca trebuia sa va instiinteze fie in scris, fie telefonic, prin SMS sau mail ca aveti de plata suma X reprezentand Y.

Daca nu ati primit o astfel de instiintare aveti 2 posibilitati:
- sa faceti la banca o cerere de scoatere din baza de date a Biroului de Credit in care sa mentionati ca nu ati fost instiintata ca aveti de plata acele dobanzi si comisioane si daca nu gasiti intelegere veti face plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)
- sa solicitati direct Biroului de Credit scoaterea dvs. din evidenta, pe baza Art. 8 (2) din Decizia nr. 105/2007 cu privire la prelucrarile de date cu caracter personal efectuate in sisteme de evidenta de tipul birourilor de credit:

2) Datele negative, inclusiv cele rezultate din aplicarea comisioanelor sau din majorari ale ratei dobanzilor, se transmit catre sistemele de evidenta de tipul birourilor de credit numai dupa instiintarea prealabila, realizata de catre participanti in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, a persoanei vizate cu privire la intarzierea la plata si transmiterea datelor, realizata cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data transmiterii.


www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de notificare ref inscrierea la biroul de credit Badger Badger Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am o descoperire de card la o banca, neajungand luna trecuta sa patesc rata la timp si facand ulterior o ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit ContSters332562 ContSters332562 Sunt in Biroul de Credit, datorita unor intarzieri de plata. La inceputul acestui an am achitat in integralitate restanta la banca. Cum pot fi sters din Biroul ... (vezi toată discuția)
Informatii credite sot dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, in speranta ca scriu in topicul corect, as dori dacase poate o parere avizata referitor la ... Sotia mea a fost la \"O BANCA\" cerand acordarea ... (vezi toată discuția)