buna ziua,mai beneficiez de indemnizatia de inserctie,daca copilul sa nascut pe data de 17.09.2011,eu am intrat in concediu de crestere a copilului din data de 01.11.2011,iar la data de 17.09.2012,am inceput lucrul si pe data de 10.10 .2012,am depus cererea ptr acordarea indemnizatiei,care a fost respinsa
Revenirea la munca trebuia sa se faca inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an ... deoarece ati revenit dupa implinirea varstei de un an , cererea dvs a fost corect respinsa.
Potrivit OUG nr.111/2010, art.7 :
(1) persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
...
Mesaj reeditat
@ ostro14
Data post: Vineri, 19 Octombrie 2012, 12:09
Subiect: indemnizatia de insertie
instructiunile de aplicare a oug111/2010,la pct.8 spune ca indemnizatia de crestere a copilului se da inclusiv in ziua cind acesta implineste un an,dar eu in aceasta zi eram la lucru,deci am un venit impozabil,din lege nu reiese cu cit timp inainte sa revin la lucru,decit sa am un venit impozabil
=====
Inainte de data de 17.09.2011 , dvs trebuia sa reveniti la serviciu ... acest lucru se putea intampal si cu o zi inainte de a implini copilul varsta de 1 an ...
Stimulent de insertie
sofoana
Buna ziua!as dori sa ma intorc la serviciu in data de 1.06.2013 si vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent de insertie,avand in vede ca cererea de concediu ... (vezi toată discuția)