avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata unui serviciu nefurnizat - caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata unui serviciu nefurnizat - caldura

Buna ziua!
In luna noiembrie 2008 l-am anuntat pe Presedintele asociatiei ca radiatorul de la baie nu se incalzeste, ca nu exista caldura nici pe teava de tur si nici pe cea de retur. Desi am anuntat acest lucru si Presedintele a trimis pe cineva sa constate acest lucru, pana in ziua de astazi nu s-a facut absolut nimic, ci s-a intocmit un raspuns la reclamatia noastra, danduni-se diferite motive, ca defectiunea provine de la amenajarile pe care le-am facut in urma cu un an si jumatate la achizitionarea apartamentului, ca au fost inlocuite tevile care duc agentul termic de la etajul inferior la cel superior si ca nu au ce sa faca pana la vara, ca sunt tevile gatuite la noi. Mentionez ca nu au fost inlocuite aceste tevi, aceasta constatare nu stiu cine a facut-o, deoarece nu a verificat nimeni. S-a facut doar constatarea la fata locului ca radiatorul este rece. Vorbind cu ceilalti vecini, am constatat ca nici cei de sub noi nu au caldura la baie, bineinteles nici cei de deasupra. Am revenit cu o solicitare la Presedinte, dar tot nu a fost luata nicio masura. In cazul acesta, desi nu beneficiem de caldura, la intretinere ne-a fost calculata si avem de plata si caldura care ar trebui sa fie distribuita la baie. Rugamintea noastra este urmatoarea: este legal sa ni se ceara sa platim un serviciu care nu ne este furnizat, iar daca da, sa ne spuneti unde in legislatie gasim aceasta prevedere. In cazul in care aceasta caldura ne este impusa la plata fortat, va rugam sa ne sfatuiti ce putem face pentru a rezolva situatia destul de neplacuta in care ne aflam ( suntem 5 apartamente in aceasta situatie, pe aceeasi coloana).
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Enas , utilizator 13:37, 3 Februarie 2009
Categoric ca nu este legal sa vi se ceara sa platiti un serviciu care nu vi s-a furnizat.Ceea ce puteti face este sa nu platiti, sa solicitati asociatiei fonduri de reparatii si sa va faceti reparatia.Trebuie sa faceti opinie comuna si sa nu platiti nici unul, altfel..........:thumbdown:
Binenteles ca nu e corect sa platiti un serviciu de care nu ati beneficiat. Va recomand HC400/02.04.2003
Ma alatur celor care v-au sfatuit ca nu este normal sa platiti ceva de care nu beneficiati.
Cunosc problema. Una dintre coloane - de obicei turul, este infundata cu depuneri. Solicitati as. proprietari sa intervina. Noi rezolvam aceste probleme cu personal si utilaje de la firma furnizoare, dar nu este absolut obligatoriu. Oricum, meseriasii vor vedea despre ce este vorba si vor remedia defectiunea. Ideia este ca acum dvs. aveti nevoie de caldura, dar aveti si dreptate cand spuneti ca sunteti pusi la plata fara a beneficia de acest serviciu - mai ales la baie... Eventual, daca nu se poate remedia, solicitati scaderea de la cheltuielilor cu incalzirea pentru suprafetele neincalzite pentru toata perioada, incepand probabil cu nov. 2008.
Succes!
BOSA CODRUTA a scris:

Binenteles ca nu e corect sa platiti un serviciu de care nu ati beneficiat. Va recomand HC400/02.04.2003

A fost abrogat de legea 230/2007.
Multumesc pentru ajutor. ma apuc de citit legea.

Alte discuții în legătură

Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Caldura in calorifere ursulina ursulina Bună seara! Am urmatoarea problemă, ca administrator de bloc: Am schimbat coloanele de încălzire - tur-retur - între etajele 4, de deasupra racordului ... (vezi toată discuția)
Va veni iarna si nu voi avea caldura in apartament desi o platesc danene danene ce as putea face? de 3 ani platesc caldura intr-un apartament de doua camere si caloriferele mele sunt amortite. stau la etajul 8 din 8 si teava de retur ... (vezi toată discuția)