avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima abatere ca si asistent medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima abatere ca si asistent medical

Buna ziua,

Am o nelamurire, mama mea lucreaza la 2 institutii publice, mai exact doua spitale, la unul are functia de bucatar sef, si la al doilea este asistent medical generalist, la aceasta a doua institutie este angajata cu norma intreaga pe perioada detereminata dar printr-o fundatie. Vreau sa intreb la prima abatere la locul de munca, si aici ma refer la postul de asistent medical , ( ce am inteles a dat tratamentul medicamentos unui alt pacient, dar si-a dat seama imediat si le-a schimbat, dar fiind o lupta priga ptr posturi, s0a facut un tam 0tam foarte mare), ceea ce am inteles, ca ar fi chemat-o asistenta sefa, si i-ar fi zis sa-si dea demisia de buna voie, sa daca nu vor face referat si nu o sa se mai poata angaja in alta parte pe aceasta functie.
Este bine sa-si dea demisia? Sau ce se poate intampla la prima abatare, daca i se intocmeste acel referat,este adevarat ca nu o s se mai poata angaja la o alta institutie ? Va rog sa ma lamuriti...multmesc
Mentionez ca are contractul de munca pana in decembrie 2012.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:51, 19 Octombrie 2012
Este vorba de faptul ca o sa fie cercetata disciplinar pentru abaterea respectiva. Nu e obligatoriu sa se ia decizia desfacerii disciplinare a c.i.m. la prima abatere, dar verificati si Regulamentul intern privind abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile in unitatea respectiva.
Nu trebuie sa-si dea demisia iar sanctionarea disciplinara nu are nicio legatura cu angajarea in alta institutie, cel mult i se poate refuza angajarea daca conducerea institutiei respective tine cont de faptul ca a avut asemenea abateri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Cine efectuiaza cercetarea disciplinara in cazul unei institutii autonome? av_medy av_medy Buna ziua In cazul unei institutii autonome care nu are subordonare nimanui,cand toti care formeaza conducerea savarsesc abateri disciplinare grave, cine ii ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)