Buna ziua,
Am facut un contract de inchiriere pentru 1 luna (17.10-16.11). Pentru cheltuieli chiriasul mi-a dat o suma apoximata de noi, ca garantie trecuta in contract.
-tinand cont ca perioada contractului de o luna este compusa din doua jumatati a doua luni diferite, cum este corect sa achite chiriasul televiziunea pentru ambele luni sau se considera ca totul face o luna? La taxele comuna ale blocului are de achitat clar pt 2 luni (administratorul trece persoanele la plata taxelor comune daca stau mai mult de 7 zile/luna)
-considerand ca eu, proprietarul, trebuie sa-i returnez diferenta de garantie dupa ce am calculat toate cheltuielite si le-am scazut din garantie, cum procedez: fac un act aditional de reziliere in care mentionez si suma returnata din garantie/ mentionez ca ne-am compensat si i-am returnat diferenta, fara sa trecem suma exacta/ facem un proces verbal de predare primire in care eu trec suma pe care i-o dau inapoi?
-tinand cont ca avem contract pe o luna dupa care pleaca, ar fi obligatoriu actul aditional de reziliere, sau se considera contractul inchis de la sine pt ca i-a expirat termenul?
Va multumesc!
- achita proportional cu perioada pentru care a folosit serviciul de televiziune;
- in contract se poate mentiona cuantumul sumei din garantie care se restituie chiriasului, modalitatea de calcul, toate acestea pentru a fi stabilite cat mai clar;
- rezilierea este altceva, in cazul expus de dumneavoastra contractul se incheie pe o perioada determinata, iar la expirarea acesteia contractul inceteaza de drept.
Plateste proportional cu perioada cat a folosit serviciul, adica a folosit jumatate de luna, plateste jumatate din pretul lunar pentru acesta. Cumuland cele doua jumatati de luna va fi contravaloarea unei luni calendaristice intregi.