avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie cheltuieli inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie cheltuieli inchiriere

Buna ziua,
Am facut un contract de inchiriere pentru 1 luna (17.10-16.11). Pentru cheltuieli chiriasul mi-a dat o suma apoximata de noi, ca garantie trecuta in contract.
-tinand cont ca perioada contractului de o luna este compusa din doua jumatati a doua luni diferite, cum este corect sa achite chiriasul televiziunea pentru ambele luni sau se considera ca totul face o luna? La taxele comuna ale blocului are de achitat clar pt 2 luni (administratorul trece persoanele la plata taxelor comune daca stau mai mult de 7 zile/luna)
-considerand ca eu, proprietarul, trebuie sa-i returnez diferenta de garantie dupa ce am calculat toate cheltuielite si le-am scazut din garantie, cum procedez: fac un act aditional de reziliere in care mentionez si suma returnata din garantie/ mentionez ca ne-am compensat si i-am returnat diferenta, fara sa trecem suma exacta/ facem un proces verbal de predare primire in care eu trec suma pe care i-o dau inapoi?
-tinand cont ca avem contract pe o luna dupa care pleaca, ar fi obligatoriu actul aditional de reziliere, sau se considera contractul inchis de la sine pt ca i-a expirat termenul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 19:48, 19 Octombrie 2012
- achita proportional cu perioada pentru care a folosit serviciul de televiziune;
- in contract se poate mentiona cuantumul sumei din garantie care se restituie chiriasului, modalitatea de calcul, toate acestea pentru a fi stabilite cat mai clar;
- rezilierea este altceva, in cazul expus de dumneavoastra contractul se incheie pe o perioada determinata, iar la expirarea acesteia contractul inceteaza de drept.
Va multumesc, dar tot nu am inteles cu televiziunea, plateste pt octombrie si noiembrie sau echivalentul unei luni?
Plateste proportional cu perioada cat a folosit serviciul, adica a folosit jumatate de luna, plateste jumatate din pretul lunar pentru acesta. Cumuland cele doua jumatati de luna va fi contravaloarea unei luni calendaristice intregi.
Am priceput! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sediu, nerespectare preaviz geeac geeac Buna ziua, Am incheiat in martie un contract de inchiriere a sediului societatii. In luna octombrie, datorita unor evenimente neprevazute (imbolnavirea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea garantiei la un contract de chirie si, in consecinta, neplata intretinerii si a utilitatilor de catre chirias Bogdan4D Bogdan4D La 1 august 2014 am incheiat un contract de chirie pe 1 an. Plata chiriei era de 150 euro pe luna. Tot atunci am achitat si garantia 150 de euro, lucru statuat ... (vezi toată discuția)