avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... (Ne)intelegeri pe cale amiabila...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

(Ne)intelegeri pe cale amiabila...

Ce ti-e si cu intelegerile astea “pe cale amiabila”…
Amenintari, santaj etc…. Pentru ca imi apar un drept contractual… Cica vreau sa le fac rau, ba mai mult am “planificat” asta…
Cum e posibil ca fosta uscatorie de la etajul IV care s-a demolat si a devenit casa scarii pentru a se face accesul la cele doua apartamente de la mansarda se fie intabulat ca apartament separat ? Primesc amenintari ca mi se va bloca accesul spre apartament , prin interzicerea folosirii acelui spatiu de acces. Imi sta mintea in loc.
O notificare prin care sa le impun in vedere sa se achite de obligatiile pe care le au conform acestui contract pana la un anumit termen ar fi de folos? In conditiile in care in prezent au reusit sa faca dezmembrarea apartamentului si se poate deja incheia cvc si chiar si-a exprimat intentia ( vinzatorul) , e “deplasata” pretentia mea ca acestia sa imi plateasca daune interese pt ca au depasit cu 6 luni termenul promisiunii de vc ? Nu a devenit si acest lucru o obligatie pentru ei?
Am devenit vinovata de faptul ca nu am stat pe capul lor, ca nu le-am atras atentia inainte ca acest contract sa ajunga la termen, pentru ca ei au uitat care e termenul si eventual sa facem un act additional de prelungire a lui cu toate ca aveau si 60 de zile de gratie prevazute in contract . Sunt vinovata ca sunt neglijenti ? Oamenii trateaza cu atata usurinta astfel de lucruri? Nu stiu ce au de facut?
Problema (a mai fost postata, am revizuit-o un pic) . Pe scurt. Am incheiat o conventie de vanzare cumparare pentru un apartament la mansarda unui bloc, in data de 30.08.2007, in urmatoarele conditii:
Eu, in calitate de beneficiar cumparator achit o suma sub forma unui avans ( 90 %) in suma fixa , urmand ca diferenta pretului de achizitie convenit de parti sa fie achitata la data incheierii cvc . Dat fiind ca nu aveam banii la data incheierii acestui act ( aveam o casa de partajat), am convenit ca in cazul in care imi exprim intentia de cumparare pana la finele anului 2007, pretul de achizitie va fi unul iar dupa data de 01.01.2008 , pretul va fi altul ( mai mare), avansul fiind insa acelasi . De asemenea am de la data incheierii acestei conventii drept de folosinta al imobilului.
Promitenta vinzatoare avea obligatia de a realize racordul la reteaua de electricitate si de gaz ( aceste aspecte le-a rezolvat), respective dezmembrarea apartamentului, intabularea acestuia intr-o carte funciara distincta impreuna cu cota de parti comune indivize aferente pana la data de 30.04.2008 acest termen putand fi prelungit la cerere cu 60 de zile, deci pana la 01.07.2008. Acest ultim aspect inca nu este rezolvat.
Conventia prevede ca partea care nu isi respecta obligatiile datoreaza cu titlu de daune interese o anumita suma .
Achitarea avansului s-a realizat la data de 27.12.2007 si s-a procedat la incheierea unui act additional la conventia pvc in care s-a consemnat acest fapt.
Intabularea dreptului meu de proprietate este conditionat de achitarea integrala a pretului imobilului .
As dori sa stiu daca , in conditiile in care promitenta vanzatoare nu s-a achitat in intregime de obligatiile contractuale lucru care imi confera dreptul de a declara contractul rezolvit si avand dreptul la dezdaunari, am dreptul sa pretind ca plata dezdaunarii sa preceada achitarea de catre mine a diferentei de prêt in scopul de a se face trasferul de proprietate prin cvc. Motivul cred ca este lesne de inteles.
Mentionez ca intentionez sa rezolv in masura posibilitatilor aceasta problema pe cale amiabila ( nu am facut-o mai repede deoarece , am fost sfatuita sa “o las “ pe promitenta vanzatoare sa resolve inscrierea apartamentului in cartea funciara , decat sa umblu eu sa o fac si pt ca e mai valabil decat o hotarare care sa ii tina loc unui cvc). Va rog sa imi raspundeti la intrebari cat mai repede posibil. De asemenea va stau la dispozitie si cu alte informatii necesare. Va multumesc.”
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Problema: promisiune bilaterala de vanzare-cumparare. ce am de facut? evita68 evita68 Buna ziua , Am o problema si as dori o lamurire pe cat e posibil. Pe scurt. Am incheiat o conventie de vanzare cumparare pentru un apartament la mansarda ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract de vanzare-cumparare mara78 mara78 Am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in 2006. Eu sunt promitentul cumparator. Promitentul vanzator s-a obligat ca in termen de sase luni de la ... (vezi toată discuția)