avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,am o nelamurire cu o matusa,sora tatalui meu bolnav la pat,eu fiica lui fiind unicul ingrijitor de 3 ani.casa unde locuim e casa parintesca a tatalui.sa dezbatut succesinea unici mostenitori au ramas tata si sora lui.tatal meu locuieste aici de peste 30 de ani,maenajand casa din 2 camere de chirpici,acoperit cu,carton in una nou modernizata la limite normale.sora vrea acum sa ii cedez o camera si jumate din teren eu cu tata limitandu-ne la o camera.ce drept are ea la acesta camera in conditiile in care nu a contribuit cu nimic la modernizarea si mentinerea in stare locuibila de 30 de ani dar in acte e mandatar 50%?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:57, 2 Noiembrie 2012
Dvs nu aveti ce sa I cedati caci nu sunteti proprietara inca....Tatal si Matusa sunt proprietari..
Apoi in alta ordine de idei, pactele asupra unei succesiuni nedeschise sunt interzise...succesiunile se deschid prin moarte...
Sora are dreptul la jumătate din casă. Tatăl dumneavoastră nu îi poate opune decît dreptul de resttituire, în parte, a cheltuielilor făcute cu amenajarea casei.

Oricum, sora nu poate cere jumătatea concret determinată decît prin partaj, dacă imobilul se pretează la împărţirea în loturi. Dacă imobilul nu poate fi astfel partajat, soluţia este atribuirea imobilului către unul dintre coproprietari, cu plata sultei stabilite fie prin înţelegere, fie de către instanţa de judecată.

Va multumesc pentru raspuns,nelamurirea mea este oare ma poate da afara din casa dupa ce moare tata?va multumesc inca odata.
Dupa decesul tatalui, mostenitorii sai (implicit si dvs.) vor deveni proprietari ai jumatatii de casa, impreuna cu sora tatalui...depinde cum veti solutiona problema partajului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Nelamurire july_a34 july_a34 am o nelamurire si v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti. bunicul meu a murit in '92 si s-a facut succesiunea intre tata,matusa si bunica. anul trecut bunica ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)