avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovinieta

buna seara.pe data de 21.08 am fost fotografiat de camera mobila a CNADNR ,pentru rovinieta,iar procesul de contatare a contraventiei a fost intocmit pe 10.10.2012 ,adica au trecut 36 de zile lucratoare. Astazi pe 19 .10.2012 am primit amenda prin posta.
mai este valabil procesul verbal daca ei au depasit termenul de 30 de zile lucratoare de la data cand am fost fotografiat cu camera mobila?
mentionez ca in ziua respectiva nu aveam roviinieta valabila.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:39, 19 Octombrie 2012
Conform art. 13 din OG 2/2001 privind regimul juridic al sanctiunilor contraventionale, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei, iar conform art. 25 alin. 2 din acelasi act normativ, comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.
In cazul dumneavoastra sunt respectate aceste termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr epremail epremail Buna ziua, As avea rugamintea sa ma sfatuiasca cineva in urmatoarea problema: Uitand ca mi-a expirat rovinieta, pe care dealtfel am avut-o platita ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta vrica vrica Stimati Domni Va rog sa ma ajutati In data de 22.07 a.c. la cutia de scrisori am primit urmatoarele: PV de constatare a contraventiei din 06.07.2011 in care ... (vezi toată discuția)
Bună seara.1) la data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am ... Popab45b09 Popab45b09 Bună seara.1) La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. Legea scrie ... (vezi toată discuția)