avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu neefectuat din anii trecuti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu neefectuat din anii trecuti

in cazul incetarii contractului de munca, trebuie platite zilele de concediu de odihna pe care salariatul nu le-a efectuat.
exista vreo limitare, in sensul ca se platesc doar zilele pe ultimii 2 ani, daca angajatul are si zile de concediu neefectuate din ani mai indepartati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 25 Noiembrie 2012
Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
Prin excepţie, efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
In speta, se pot compensa in bani CO neefectuat pe ultimii 3 ani .. ce este peste 3 ani , dreptul la actiune s-a prescris.
deci nu exista nicio limitare legala in sensul de a fi platite doar zilele de CO neefectuat aferente ultimilor 2 ani?
Exista o limitare in sensul dreptului la actiune .. daca angajatorul refuza sa va compenseze in bani CO neefectuat , acesta se poate obtine prin promovarea unei actiuni in instanta pentru del mult 3 ani de zile in urma....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)