avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz din partea angajatorului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz din partea angajatorului?

buna ziua am si eu o problema in sensul ca lucrez la o societate din anul 2000,iar in lina martie 2008 am fost pensionat cu gr3 ,moment in care am continuat sa lucrez cu norma de 4 ore la aceasi societate. In anul 2011 luna martie comisia medicala a hotarat incetarea pensiei de invaliditate.Zilele trecute am fost la casa de pensii unde am cerut o adeverinta privind vechimea in munca cei de acola spunind ca i-mi pot elibera o adeverinta privind stagiul de cotizare La primirea acesteia am constatat ca angajatorul a mentinut programul de 4 ore pana in luna august anul curent desi la data respectiva (martie 2011) i-am predat acestuia decizia medicala de incetare a pensiei de invaliditate Cum ar trebui sa procedez pentru remedierea acestei situatii neplacute ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 20 Octombrie 2012
1. Cand a incetat plata pensiei de invaliditate gr.III trebuia sa vorbiti cu angajatorul sa va modifice CIM de la 4 ore pe zi la 8 ore pe zi (asta numai daca ati lucrat 8 ore pe zi).

2.- Programul de 4 ore pe zi nu va afecteaza la stagiul de cotizare pentru pensie.
- Stagiul de cotizare la pensie este acelasi ca in cazul in care ati fi lucrat 8 ore pe zi.

kadet18

Modificarea timpului de munca dee la 4 ore la 8 ore trebuie sa se faca prin incheierea unui act aditional la c.i.m. .. chiar daca ati comunicat angajtorului decizia de incetare a pensiei de invaliditate , acesta nu este obligat sa modifice si durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de gradul iii si gradul ii balerina balerina As dori sa stiu care este diferenta in bani intre o pensie de gradul 3 si cea de gradul 2. Stiu ca la pensia de gradul 3 ai drept de munca insa persoanei in ... (vezi toată discuția)
Reluare pensie invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Reluare pensie de invaliditate Bună ziua, Am pensie de invaliditate grad 3 din mai 2013. În martie 2020 am făcut cerere către medicul expert ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate gabitza_36 gabitza_36 Buna ziua,ma confrunt cu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri. Am fost pensionata gradul 3 de invaliditate incepand cu data de ... (vezi toată discuția)