avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de invaliditate

Buna ziua,ma confrunt cu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri. Am fost pensionata gradul 3 de invaliditate incepand cu data de 11februarie cand mi sa spus ca nu mai am dreptul sa lucrez decat 4ore si asta daca vreau ca nu ma obliga nimeni sa lucrez.Am dus aceea decizie medicala la serviciu si de atunci nu am incetat activitatea lucrez asa cum mi sa spus dar problema este ca doamna care face statele spune ca nu poate decat de la 1 martie sa imi faca o decizie ca lucrez 4 ore si ca perioada 11-28feb ma va plati tot norma intreaga ca nu ii da voie programul sa modifice,si eu acum va intreb nu mi se va sista pensia cand am sa apar platita 8ore?Mentionez ca am depus o cerere cu data de 11feb in care solicit modificarea timpului de lucru.multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gabitza_36, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabitza_36 , utilizator 21:17, 27 Februarie 2013
Daca pe declaratiile care se depun veti apare cu 8 ore, pensia va fi retinuta. Nu cred ca programul nu permite trecerea unui timp de 4 ore cu contract de munca. (pt. ca in acest caz se modifica contractul de munca).
La depunerea dosarului trebuia sa aduceti si data desfaceri contractului de munca de 8 ore. Daca pe adeverinta aveti data de desfacere a contractului de munca 28 febr. pensia va fi pusa in plata cu 01.03.
1. Cei care lucreaza in contabilitate ar trebui sa stie ca nu omul se adapteaza softului ci acesta se adapteaza nevoilor omului.

2. In programul de calcul al salariilor se introduce numele dvs. de doua ori (ca si cand ar fi vorba de doua persoane distincte), o data cu perioada de 8 ore pe zi si o data cu perioada de 4 ore pe zi.
Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? KLINTON KLINTON Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am ... (vezi toată discuția)
Program de munca in preaviz mariams70 mariams70 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz e normal ca patroana firmei sa-mi faca un program de munca dupa bunul ei plac,mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)
Act aditional modificare timp de lucru Maddy-eu Maddy-eu Buna ziua, va rog sa ma ajutati in 2 situatii: 1. Daca unui salariat i s-a modificat programul de lucru de la 8 ore/zi la 4 ore/zi de la data de 01.04.2017, ... (vezi toată discuția)