Buna ziua,ma confrunt cu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri. Am fost pensionata gradul 3 de invaliditate incepand cu data de 11februarie cand mi sa spus ca nu mai am dreptul sa lucrez decat 4ore si asta daca vreau ca nu ma obliga nimeni sa lucrez.Am dus aceea decizie medicala la serviciu si de atunci nu am incetat activitatea lucrez asa cum mi sa spus dar problema este ca doamna care face statele spune ca nu poate decat de la 1 martie sa imi faca o decizie ca lucrez 4 ore si ca perioada 11-28feb ma va plati tot norma intreaga ca nu ii da voie programul sa modifice,si eu acum va intreb nu mi se va sista pensia cand am sa apar platita 8ore?Mentionez ca am depus o cerere cu data de 11feb in care solicit modificarea timpului de lucru.multumesc
Daca pe declaratiile care se depun veti apare cu 8 ore, pensia va fi retinuta. Nu cred ca programul nu permite trecerea unui timp de 4 ore cu contract de munca. (pt. ca in acest caz se modifica contractul de munca).
La depunerea dosarului trebuia sa aduceti si data desfaceri contractului de munca de 8 ore. Daca pe adeverinta aveti data de desfacere a contractului de munca 28 febr. pensia va fi pusa in plata cu 01.03.
1. Cei care lucreaza in contabilitate ar trebui sa stie ca nu omul se adapteaza softului ci acesta se adapteaza nevoilor omului.
2. In programul de calcul al salariilor se introduce numele dvs. de doua ori (ca si cand ar fi vorba de doua persoane distincte), o data cu perioada de 8 ore pe zi si o data cu perioada de 4 ore pe zi.