avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotul ofera bani, este legal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotul ofera bani, este legal?

Cineva a furat ceva, si proprietarul face plangere la politie. Hotul ofera bani la proprietarul ca sa ia plangerea inapoi.
Daca proprietarul este de acord, proprietarul se face vinovat de ceva? Sau se poate face aia si este legal?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 18:35, 20 Octombrie 2012
depinde cum o face.....procesul nu se va stopa deoarece impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala. consultati un avocat
Eu zic sa iei banii,ce mai conteaza ce se intampla dupa...Eu de ce naiba nu am norocul asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Laurentiu-Claudiu, utilizator
Faptul ca ofera bani nu constituie ceva ilegal.
Doar motivul pentru care ofera banii ar putea da nastere la o fapta penala.
Incercati sa discutati cu un avocat pe larg despre acest caz.
Dreptul de a lua banii il aveti daca sunteti pagubit dar motivul luarii banilor poate avea la baza o infractiune care sa o comiteti chiar daca sunteti parte vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)
Furt de telefon si cat de scump se poate plati un moment de slabiciune?! v3CynU v3CynU Buna ziua! Aseara in jurul orelor 2.00 AM am intrat in incinta unui cazino ,cu gandul de a juca la pacanele!Zis si facut,am jucat am jucat,pana cand pe masuta ... (vezi toată discuția)
Furt - se poate retrage plangerea? alex alex alex alex Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema . Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am ... (vezi toată discuția)