avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiunea de a contracta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiunea de a contracta

Cand vorbim despre o promisiune de a contracta, ne referim atat la promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare cat si la promisiunea unilaterala de vanzare sau cumparare?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:01, 22 Octombrie 2012
Promisiunea de a contracta nu inseamna intotdeauna vanzare - cumparare, poate fi si o prestare de servicii, spre exemplu.
Eu ma refer, in principiu, desi am uitat sa specific la vanzare-cumparare...
Ca principiu in promisiunea bilaterala ambele parti se obliga sa incheie in viitor un contract, fie el si de vanzare - cumparare, in sarcina ambelor parti nascandu-se calitatea de promitent si beneficiar. In cadrul acestei forme de promisiune partile cad de acord cu privire la anumiti termeni (spre exemplu pret, bun, data de transmitere a dreptului de proprietate, conditii etc.).
Cu privire la promisiunea unilaterala prevederile art. 1327 Cod civil sunt relevante, in sensul ca, promisiunea unilaterala facuta cu intentia de a se obliga independent de acceptare il leaga numai pe autor.

Privitor la promisiunea unilaterala ca act unilateral gasiti aici o dezbatere interesanta: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunea unilaterala, act unilateral? Ulpianus Ulpianus In noul Cod Civil, promisiunea unilaterala (art. 1327) este trecuta la sectiunea Actul juridic unilateral, ori de fapt aceasta este act bilateral si contract ... (vezi toată discuția)
Intentia de vanzare liliana liliana Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare???? (vezi toată discuția)
Anulare si reemitere antecontract de vanzare cumparare teren PRONET PRONET Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri vis a vis de efectele ce le produce un antecontract. Le mentionez mai jos si va multumesc anticipat pt orice ... (vezi toată discuția)