avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Pasive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Pasive

Buna,
Sper sa primesc informatii utile legate de o problema nou intalnita de mine.
Acum cateve luni am avut un eveniment tragic in familie.Sora mea a murit,Eu sunt mostenitorul activelor si pasivelor ei.Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu conturile bancare ale defunctei?.Eu personal nu stiu situatia acestor conturi,am doar cateva extrase,Sunt cateva carduri de credit si un credit mic de nevoi personale.Eu nu figurez pe nici un contract si nici nu e vorba de garantii imobiliare.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Horia_G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Horia_G , utilizator 06:30, 28 Octombrie 2012
Aveti posibilitatea acceptarii mostenirii sub beneficiul de inventar.
Multumesc.Puteti sa-mi dati mai multe detalii,ce inseamna *beneficul de inventar*
Conform NCC nu ma exista notiunea de acceptare a mostenirii sub benefiiu de inventar. Insa conform art.1115 NCC succesibiii pot cere notarului sa intocmeasca un inventar al bunurilor din patrimniul succesoral, toate cheltuielile care se vor face in acest scop fiind in sarcina mostenirii.

Nu prea va putem sfatui in legatua cu acceptarea sau nu a mostenirii, dvs stiti mai bine care este situtia activului si a pasivului si puteti lua o hotarare in cunostinta de cauza.
Acceptati mostenirea, oricum, pasivul mostenirii va fi acoperit doar in limita activului. Nu veti plati cu bunurile dvs. datoriile defunctului.
Multumesc,Ca sa inteleg bine.Eu pot sa nu accept mostenirea pasivelor?

Alte discuții în legătură

Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Datorii banci Carmen76 Carmen76 In cazul in care beneficiarul unui credit bancar a decedat , datoria este preluata de mostenitori? In cazul in care mostenitorul este un copil de 25 ani , ... (vezi toată discuția)