avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce tip firma/PFA sa deschid pentru inchiriere costume?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce tip firma/PFA sa deschid pentru inchiriere costume?

Buna ziua,
as dori sa incep o afacere cu inchiriere de costume pentru copii. Si nu stiu ce tip de afacere este mai convenabila pentru mine. Afacerea nu va fi cu venit constant, deci pot exista 2 luni de exemplu cu venit 0, numai cheltuieli. E mai bine PFA sau II sau SRL-D? am 32 de ani, nu am mai fost asociata sau proprietara de firma pana acuma. Imi puteti da niste sfaturi va rog sau unde pot afla detalii concrete si exacte? Pe site-urile care le-am gasit pana acuma nu prea am priceput nimic. Nu as dori sa am alti angajati, sau cel mult 2. si ma intereseaza ceva in care sa pot sa-mi fac singura contabilitatea primara, chiar dc nu am studii in domeniu. Va multumesc pentru suport!
Cel mai recent răspuns: frobika , utilizator 13:13, 21 Octombrie 2012
Daca doriti sa aveti si angajati, tinand cont ca va trebui sa depuneti si declaratii sincer cred ca veti avea nevoie de un contabil. Oricum ar fi , tot cu un PFA o scoateti mai repede la capat...
PFA nu poate avea angajat/angajati cu contract individual de munca. Dar puteti colabora cu alte persoane, prin contract de prestări servicii.

In ce priveste contabilitatea, este diferență intre PFA si SRL.
La PFA contabilitatea este mai simpla decat la SRL (ca PFA evidența contabilă o puteti efectua si dvs., chiar daca nu aveti studii superioare).
De asemenea, puteti efectua dvs. contabilitatea primara la un SRL, dar va trebuie obligatoriu un expert contabil pentru bilanțuri, balanțe lunare, depunere declaratii etc.
Cred ca forma PFA este mai ok pt. dvs.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Ariel_tm, utilizator
Bună ziua!

Conform O.U.G. nr. 46/2011 şi P.F.A.-ul poate angaja o terţă persoană cu contract individual de muncă.
A se vedea următorul link: www.avocatnet.ro/content/art...

O duminică frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Tramsformare srl in pf mihaela_982 mihaela_982 Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă? Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc! (vezi toată discuția)
Fonduri europene luiza44 luiza44 As dori sa mi deschid o firma handmade e un vis al meu de ceva ani si vreau sa l deschid deschid aplicand fonduri europene , insa as avea unele intrebari . - ... (vezi toată discuția)