Buna ziua,
suntem 2 surori; avem fiecare alt domiciliu insa momentan doar eu am grija de casa respectiva;
-dupa decesul tatalui in 2002 eu am deschis succesiunea si pe certificatul de mostenitor sunt trecuta doar eu si mama mea;
-mama a decedat in decembrie 2012;
-la casa respectiva am contribuit doar eu (imbunatatiri, schimbat garduri insa dupa unele nu am chitante) am achitat impozitele pana cand a decedat mama, le-am facut toate parastasele, etc....
-sora mea care locuieste in aceeasi localitate cu mine de 22 de ani nu a trecut pe la casa parinteasca, nu a vrut sa contribuie cu nimic si nici macar la inmormantarea parintilor nu a venit;
-acum 2 luni am primit somatie cu executarea silita pe bunuri daca nu se achita impozitele (casa si terenuri) si de asemenea ca ne va deconecta de la curent daca nu schimbam contractul; eu de buna credinta am luat legatura cu sora mea sa stie si ea si sa luam masuri; nu a interesat-o absolut nimic;
-in continuare m-am ocupat de contract si este in derulare si am achitat 1/2 impozitele;
-saptamana trecuta sora mea m-a anuntat ca ea doreste 1/2 din mostenire si deocamdata nu vrea sa semneze nimic (succesiune, contract lumina sau sa achite acel impozit);
Va intreb:
1. ce se va intampla cu actul de mostenitor mentionat mai sus in care eu si mama mea suntem trecute ca mostenitoare;
2. cum pot sa rezolv mai departe problema respectiva (stiu ca doar pe cale legala insa as fi dorit alta modalitate) cu sora mea avand in vedere ca nu vreau sa renunt la nimic atata timp cat am contribuit pana acum acolo cu tot ce era necesar;
3. ea acum observa ca eu ma straduiesc sa rezolv tot, asteapta ca toate formalitatile sa fie facute iar ea sa vina doar sa-si ia jumatatea dar fara sa contribuie cu bani;deci ce este de facut?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Succesiune
alexanglia
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)