va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Suntem 2 frati, iar parintii mei au vandut zilele acestea o casa.
Din banii respectivi, ei s-au gandit sa faca asa:
- fratelui sa-i dea 1/2 din banii incasati (prin contract de donatie autentificat la notariat)
- cu cealalta 1/2 din bani sa cumpar eu un apartament direct pe numele meu, iar dansii sa locuiasca in acel apartament (cu uzufruct).
Ca sa nu fie vreodata atacat contractul acesta pe numele meu de catre frate, credeti ca e corect sa procedam asa cum am descris?
Daca nu, cum sa facem mai bine... ca dupa decesul parintilor sa nu ma trezesc ca fratele doreste sa impartim si acest apartament? (banii fiind deja impartiti la 2, cand parintii erau in viata...)
din pacate fratele nu vrea sa mearga la notariat... dar desigur ca banii ii vrea (prin transfer bancar).
Intrebare: pot parintii sa faca acest transfer de bani, fara sa autentifice nimic la notariat (iar in transfer sa fie scris... donatie vanzare casa parinteasca, si sa pastram ordinul de plata si extrasul de cont)?
Noi vrem ca parintii si chiar eu, sa nu fie dati vreodata in judecata de frate ca el nu a primit nimic din vanzarea locuintei parintilor, de aceea alesesem metoda cu ctr. donatie bani, autentificat la notariat.
Va multumesc mult,
o seara buna si week-end placut!
Act de vanzare cumparare
cerb
Parintii mei sunt propietari a unui apartament in care locuiesc. In actul de propietate suntem inscrisi si noi ,cei doi copii ,ca locatari .Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune
dodo2009
Buna seara,
Parintii nostri au decedat (2013, respectiv 2015). Daca nu exista bunuri e nevoie sa dezbatem succesiunea? Singurul bun pe care il mosteneam ... (vezi toată discuția)