avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru apartament
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru apartament

Buna ziua , cine ma poate ajuta cu un raspuns urgent ?
In ianuarie 2007 fostul sot a luat un credit de nevoi personale ,fara stirea mea ,nu am stiut nimik de acei bani , acum suntem divortati de 2 ani ,dupa cate stiu nu a platit ,am platit eu anul trecut 2 rate a cate 100 euro fiecare si asta primind avertismente acasa de la recuperator,altceva nu am primit cum ca se judeca sau ca il da in judecata ptr recuperare ,chiar daca am divortat nu sa facut partaju , eu ramanand cu 6 copii in apartament . Lamuriti-ma va rog ,daca situatia este asa cum am scris mai sus se poate pune sechestru pe apartament ,daca eu nu am semnat nimik? Suntem amandoi proprietari la acest apartament si taxele si intretinerea eu o platesc de 3 ani. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:40, 22 Octombrie 2012
banca va căuta executarea prin partajarea cotei aparținând soțului bunului pus drept garanție, probabil apartamentul.Pt aceasta, trebuie partajat acel imobil și executată partea lui dacă acel credit e făcut în nume personal etc Dvs. ați văzut conținutul contractului de credit ? El putea fi de nevoi pretins personale dar aparținea nevoilor familiei etc Poate creditul a folosit familiei și nicidecum doar unui singur soț.De regulă acționează executorul bancar, de aceea nu v-a înștiințat și chemat nimeni în vreun posibil proces.
Pentru clarificarea situatiei solicitati executorului judecatoresc sa studiati dosarul de executare silita
In situatia mentionata se impune sa fiti asistata de prrsoana specializata care analizand documentele de la dosar sa poata evidentia eventuale acte/actiuni in favoarea dvs
Nu am vazut nici un act , nu a adus nici bani in casa , nici nu mi-a spus ca ar fi luat vreun credit ,am aflat doar cand a sunat de la banca pe tf fix din casa ,am intrebat pe d-na de la telefon cat si cand a luat si mi-a spus ca este confidential ,atat si multe scrisori de avertisment de la o firma de recuperator cum ca va pune sechestru daca nu plateste ,cand a luat creditul stiam ca este la munca pe la timisoara .
Dna, luati-va fostul sot de urechi, mergeti cu el la notar si faceti partajul, in asa fel incat sa ramaneti dvs cu casa, sau vindeti repede imobilul, altfel il veti pierde petru ca vor cere partajul si fie atribuirea imobilului catre fostul sot fie o sulta catre acesta pe care nu o veti putea plati si vor executa oricum apartamentul.
Sotul pierde casa oricum, mai bine o lasa copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe imobil ipotecat . e posibil ? bobocel3333 bobocel3333 Buna. Intrebare (urgenta) pentru cunoscatori : Daca exista titlu executoriu pe Bilete la ordin avalizate , debitorul avand in proprietate comuna cu sotul ... (vezi toată discuția)