avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuielilor de judecata dispuse in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuielilor de judecata dispuse in apel

Buna ziua. Am o nelamurire cu solutia unui apel. Eu pe fond am castigat,mi se admitea actiunea,obliga parata la cheltuieli de judecata de 6011 lei,cu drept de apel.
Li se admite apelul si schimba sentinta in sensul ca respinge actiunea,cu 3105 lei
cheltuieli de judecata,definitiva cu recurs. Nu inteleg cine trebuie sa plateasca aceasta suma de 3105 lei eu sau parata careia i s-a admis apelul? Iar respingerea actiunii mele poate fi inlocuita de ei cu alta solutie sau este definitiva. Nu inteleg nici ce vor sa spuna cu ''definitva'' si ''cu recurs''. Daca ar putea cineva sa ma lamureasca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:13, 28 Octombrie 2012
A doua solutie modifica in tot prima solutie si o inlocuieste. Prin urmare:
Trebuie sa platiti suma de 3105 lei cheltuieli de judecata;
Nu mai aveti dreptul sa primiti suma de 6011 lei cheltuieli de judecata.
Solutia e definitiva pentru ca poate fi atacata cu recurs. Solutiile care nu mai pot fi atacate cu recurs sunt definitive si irevocabile. Solutia din apel poate fi schimbata in recurs.
Multumesc pentru raspuns. Dupa ce ca am fost pacalita va trebui sa platesc tot eu. Ce justitie!
Fondul s-a judecat in alt oras decat cel unde s-a judecat apelul. Eu daca depun recurs unde se va judeca?

[Mesaj editat - 1.2 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La instanta superioara celei unde s-a judecat apelul. Curte de Apel sau Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sunt sanse in cazul in care depun recurs sa-mi fie din nou admisa actiunea cum s-a stabilit pe fond?

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta mototo mototo Va supun atentiei urmatoarea situatie : - tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Hotarare data irevocabila in apel Societate Civila de Avocati Calafus & Asociatii Societate Civila de Avocati Calafus & Asociatii Salutare! Problema mare dragi colegi. \"A\" cheama pe \"B\" in proces, la judecatorie, pentru ca pe baza probelor ce le va administra sa anuleze un act de ... (vezi toată discuția)