avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala si recuperarea banilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala si recuperarea banilor?

De exeplu la un furt. Se poate face o plangere penala si daca celalalt este vinovat, sa-il condamna judecatorul si sa plateasca paguba?
Sau nu exista aia si trebuie recuperat paguba prin tribunal civil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 15:04, 21 Octombrie 2012
Daca este furt, este infractiune si se rezolva prin actiune penala.
Se pot recupera prejudiciile materiale, prin actiunea civila care se poate desfasura in cadrul procesului penal aferent infractiunii respective de furt, sau se poate face actiune civila, separat de actiunea penala. Dar este de preferat ca actiunea civila sa se desfasoare in cadrul procesului penal. Daca vreti sa se deschida actiunea civila in procesul penal, trebuie sa spuneti procurorului ca va constituiti parte civila.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Ariel_tm, utilizator
multumesc si cum se scrie aia in plangerea penala?
Este precum vi s-a spus mai sus, iar pe lângă aceste aspecte trebuie să ştiţi că va trebui să faceţi dovada furtului şi a faptului că persoana împotriva căreia veţi depune plângere este cea care v-a furat bunul sua bunurile.
Plângerea penală o depuneţi la poliţie sau parchet , şi faceţi menţiunea că doriţi să vă consittuiţi parte civilă în procesul penal pentru a vă putea recupera prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din hotel musetel musetel Supun atentiei specialistilor urmatoarea speta. Plecati in delegatie, ne-au fost furate bunurile personale din camera de hotel in care am fost cazati. In urma ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat masina, ce pot sa fac ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Acum aproximativ o saptamana mi s-a furat masina din fata blocului. Politia a recuperat-o astazi si a gasit si unul dintre hoti. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Furt johnlugoj johnlugoj Buna, am furat de un copil de la un centru de plasament as vrea sa stiu daca ma pot indrepta impotriva centrului cu actiune judecatoreasca pt recuperarea ... (vezi toată discuția)