avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil in caz de furt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil in caz de furt

Buna,aproximativ in urma cu o luna mi-a fost sparta masina si sustrase bunuri in valoare de aproximativ 700 ron.Hotii in momentul de fata sunt prinsi iar eu m-am constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului.Intrebare: Ce alte beneficii ar avea faptuitorii daca eu as renunta la proces in afara de plata despagubirilor? Avand in vedere ca respectivii mi-au oferit 500 ron ca sa renunt la proces. Daca eu renunt la procesul civil au ei un avantaj in procesul penal cand vine vorba de condamnare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:26, 20 Decembrie 2006
circumstanta atenuanta...... nimic mai mult
tu poti renunta doar la a te constitui parte civila.
Ei pot avea o atenuanta daca prejudiciul a fost recuperat.
Prima infatisare la procesul civil o sa fie pe data 28 luna aceasta,el a vrut sa imi ofere banii inaintea procesului banuiesc ca o sa vrea sa retrag plangerea,dar este legal sa primesc eu banii inainte ca procesul sa inceapa,sau ar trebui sa asteptam pana la prima infatisare moment in care sa imi ofere banii!?
Ti-a furat de sapte sute si vrei sa-l ierti cu cinci sute.Daca am putea ocoli cumva treba cu politia si tribunalul cred noi doi am putea face afaceri . . . . .dese B-)
Treaba este ca eu mi-am recuperat o parte din paguba de la firma de asigurari,deci paguba nu mai depaseste 500 ron

Alte discuții în legătură

Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță ... Lala-lula Lala-lula Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță la plângere,verișorul meu poate fi lăsat acasă? Momentan se află în arest preventiv. (vezi toată discuția)
Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)
Plangere penala si recuperarea banilor? mihai987 mihai987 De exeplu la un furt. Se poate face o plangere penala si daca celalalt este vinovat, sa-il condamna judecatorul si sa plateasca paguba? Sau nu exista aia si ... (vezi toată discuția)