avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire xxl
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire xxl

buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o mostenire
Suntem doua surori X si Z care impreuna cu un frate Y mostenim de la parinti o casa (fiecare cate o camera din casa ).
Fratele Y a decedat ramanand in urma lui sotia si doi copii
Una dintre surori Z vrea sa cedeze partea ei din casa(o camera) surori X
In casa in momentul respectiv sta sotia fratelui Y decedat care este de acord cu dorinta surori Z in privinta cedari parti ei de mostenire
Cum se procedeaza.pentru trecerea acestei camere in mostenirea celeilalte surori X
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 17:00, 21 Octombrie 2012
Inainte de a "ceda" anume parti din mostenire trebuie sa dezbateti succesiunea, adica sa incepeti demersurile pentru mostenire, care de regula se fac la notar).
Dupa care, prin dezbaterea mostenirii, fiecare dintre mostenitori primeste ce i se cuvine, puteti face orice act in ce priveste bunurile pe care le-ati mostenit. Bunurile dobandite prin mostenire se pot dona, vinde etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenire xl domnul_01 domnul_01 Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti in privinta unei mosteniri, cum sa fac mai bine si mai economic. Socrul meu a decedat . El mostenea impreuna cu doua ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie un executor in cazul unei procuri de cedare de drepturi contra incasarii unei sume de bani? donca donca Situatia pe scurt: -Frate (X), sora (Y) si mama (Z) au certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care, printre altele, include: a.un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)