avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie Notariala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie Notariala

Impotriva mea a fost depusa o plingere penala la DNA , am primit raspuns NUP , am constat ca in dosar a fost depusa o DECLARATIE NOTARIALA , aceasta plina de minciuni . Am solicitat notarului eliberarea unei copii dupa respectivul inscris , acesta a invocat ca .................numele meu nu se regasesti in respectiva declaratie ??? Am in fata rezolutia de la DNA in care se face clar legatura intre mine si declaratie .
Intrebarile mele sunt :
Este legala acea declaratie notariala sa fie data in fata notarului ? este o procedura Ok ?
Ce pot face sa il oblig pe dl notar sa imi puna la dispozitie respectivul document ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:19, 22 Octombrie 2012
Dvs nu aveti cum sa l obligati pe notar sa va puna la dispozitie acea declaratie pentru ca nu dvs ati semnat o. Notarul poate sa o puna la dispozitia instantei sau a organelor de cercetare dupa ce a fost sesizat in prealabil de acestea cu o cerere.
Declaratia este probabil facuta pe legalizare de semnatura notarul nefiind tinut sa dea socoteala de continutul acesteia, el doar a mentionat in incheierea de legalizare ca I s a prezentat inscrisul care este o declaratie in limba romana si a fost semnata in fata lui.
Se pot da declaratii notariale si atasa la dosare, in mod legal.
Daca declaratia este una mincinoasa puteti formula o plangere penala impotriva celui vinovat si indicati in plangere dovezile sau unde se pot gasi ele. La cererea autoritatilor de cercetare si urmarire penala notarul le va pune acestora la dispozitie o copie autentificata dupa respectivul document. Daca doriti o copie pentru alt uz personal decat a o depune la prcahet sau politie atunci e corect ca notarul sa nu va elibereze acel document.
chiar in situaia in care se face vorbire si se aduc acuze mincinoase impotriva mea .?
Da, chiar si in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Speta.documente false utilizate în proces leonida leonida avem doua subiecte A si B, care au in spate o gramada de procese si sunt in divergente de ani de zile, A depune la politie o plangere penala unde il acuza pe B ... (vezi toată discuția)