avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul imi poate modifica contractul de munca cat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul imi poate modifica contractul de munca cat timp sunt in CCC?

Momentan sunt in concediu de crestere copil. De curand, am fost chemata la serviciu pentru a fi anuntata ca, in momentul in care revin din concediul de crestere copil, nu ma voi intoarce pe postul meu, ci pe alt post. Nu am fost de acord cu decizia luata; seful se astepta sa accept verbal acest lucru.
Schimbarea postului presupune alte sarcini de serviciu, alte atributii cu totul diferite de ceea ce era prevazut in fisa postului meu. Trebuie sa imi schimbe fisa postului, eventual sa imi faca un act aditional la contractul individual de munca. Ma poate obliga in vreun fel sa accept acest lucru?
Mentionez ca sunt bugetara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 22 Octombrie 2012
Art.10 (7) Legea nr.202/2002 : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
...

Asadar, la revenirea din CCC este posibila modiifcarea c.i.m., dar numai in conditiile prevazute de art.41 din Codul Muncii .

Angajatorul nu va poate obliga sa semnati un act aditional la c..m. , insa ca repercursiuni vor exista anumite presiuni din partea acestuia pentru a va determina sa va dati demisia ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc mirusaby mirusaby Buna ziu, dragilor ajutati-ma va rog: Angajatei care revine astazi din ccc. si careia i se da notificare de preaviz ,deoarece s-a desfiintat postul ,poate sa ... (vezi toată discuția)
Din contabila secretara aroua_r aroua_r Dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani am revenit la vechiul loc de munca. Inainte de a intra pe concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil crisal crisal [a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului ... (vezi toată discuția)