avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare P.F.A
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare P.F.A

Buna seara, am un s.r.l pe domeniu imobiliare insa ma tot gandesc sa trec pe P.F.A.
Care sunt taxele, cotizatiile pt. P.F.A? si i-mi trebui un anumit curs ceva ... sa obtin autorizatia? cam cat ma costa actele la reg. com. ? Apoi ce declarati voi depune lunar sau semestrial, anual ? A si cu aprobarea vecinilor ... daca nu vor fi deacord pot
pune sediul (daca i-i pot spune asa) la o prietena asa cum am facut cu S.r.l -ul, sau nu e nevoie odata ce prestezi la terte persoane?
Cel mai recent răspuns: ContSters236592 , utilizator 22:08, 22 Octombrie 2012
1. Un srl nu-l puteti transforma in pfa. Va trebui sa va infiintati un pfa si sa inchideti sau sa suspendati activitatea pe srl (in cazul in care nu veti mai lucra pe el deloc)
2. Pentru a infiinta pfa va trebui sa prezentati o dovada a experientei profesionale. Depinde mult de ceea ce doriti sa faceti (de ex. daca doriti o pfa pentru servicii de transport este suficient carnetul de conducere). La infiintarea pfa-ului, puteti opta pentru contabilitatea in partida simpla -sistem real. Costurile cu infiintarea pfa-ului se ridica la aprox. 300 lei (inclusiv rezervare denumire)
3. La infiintarea pfa -ului nu veti avea nevoie de acordul vecinilor (pentru sediul social), iar in situatia in care activitatea o veti desfasura la sediul beneficiarului, veti solicita ORC eliberarea certificatului constatator doar pentru activitati desfasurate in afara sediului social/profesional si a sediilor secundare.
4. Pentru a vedea taxele datorate de pfa, vizualizati rubrica "documente utile"
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
juridic dana, utilizator
pai doresc un p.f.a ca ag. imobiliar ... sa inchiriez, vand apartamente ..etc. E nevoie de un curs sau exp. profesionala? Si apoi ce am sa pltesc? 16% din venit -profit , asigurari , salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl? lucirom lucirom cate activitati am voie sa declar cand ma inregistrez ca pfa? eu as vrea-[]consultanta +comert +productie-mica ce-i drept dar vreau sa produc ceva pe care sa ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa la aceiasi adresa la care are sediul un srl? adela05 adela05 1. Pot sa am sediul unui PFA la aceiasi adresa la care are sediul un SRL? 2. La PFA am nevoie de capital social? Dar de act constitutiv? 3. La PFA sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa lichidata - transformata actionar srl - angajata cu contract la alta firma Doru Radu Doru Radu Detin un magazin, fiind p.f.a.. Pot face urmatoarele transformari : - 1) lichidarea PFA; 2) infiintarea s.r.l cu pastrarea locului de munca ptr. vanzatoare, ... (vezi toată discuția)