avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoana care beneficiaza de pensie de boala,are ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoana care beneficiaza de pensie de boala,are voie sa munceasca?

Am o cunostinta care beneficiaza de pensie de boala de peste 5 ani.Tot cam de atunci merge regulat in Germania,la lucru.Mai exact are grija de persoane batrane.Mentionez ca nu lucreaza cu contract.O persoana binevoitoareX-( i-a facut o reclamatie la organele competente.Are ce sa-i faca daca se dovedeste ca nu este acasa?Este plecata de 2 luni si sta 6luni,deci ar trebui sa se intoarca in primavara.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Prescurea , utilizator 12:46, 22 Octombrie 2012
Daca are pensie de invaliditate gr.III poate sa lucreze maximum 4 ore pe zi.
Are gradul 2 din cate stiu ,iar acolo unde lucreaza trebuie sa fie disponibila 24 ore din 24.Revin la aceeasi intrebare=In acest caz,i se poate face ceva?Am inteles ca ,in prima faza este cautata acasa.Ce se intampla daca nu este gasita?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca ContSters278009 ContSters278009 Am fost militar si am iesit la pensie de boala in 2012 . Mai pot fi reincadrat in activitate daca sanatatea imi va permite , sau nu ? Este vreo lege ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)