avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am nevoie de avocat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am nevoie de avocat?

Buna ziua,
In urma cu aproape un an, am fost implicata impreuna cu mama si sotul meu intr-un accident rutier. Intr-o seara mergeam spre casa, cand un individ a intrat pe contrasens, si ne-a izbit din plin (din fericire sotul a avut reflexe si atras de volan stanga, astfel ca impactul nu a fost frontal). Din accident, pe langa pagubele materiale, a reiesit si accidentarea mamei mele care s-a afes cu o fractura de scapula pe partea stanga, necesitand imobilizarea zonei respective pt 30 de zile. Mama a depus plangere penala la mom respectiv, si iata ca am ajuns si in stadiul in care avem o infatisare. Soferul vinovat a declarat la politie faptul ca a intrat pe contrasens si nu si-a negat vinovatia. Mama mi-a facut o procura prin care sa o pot reprezenta in fata instantei. Intrebarea mea este, mai am nevoie si de un avocat, dat fiind natura acestui dosar? Care ar fii procedura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:59, 22 Octombrie 2012
Depinde ce si cat vreti sa obtineti in instanta de la persoana vinovata.

In principiu, va trebuie o procura speciala (nu una generala de reprezentare) pt a va putea reprezenta mama in instanta. La primul termen de judecata, va trebui sa va constituiti parte civila cu valoarea prejudiciului moral si material suferit. In sustinerea acestei cereri va trebui sa faceti probe - inscrisuri medicale, chitante de plata, un martor pe aspectul prejudiciului moral etc.
Buna ziua,
Procura imi ofera dreptul de a lua orice decizie in locul mamei, de a merge mai departe pe civil, de a retrage plangerea, etc.. mare lucru nu vrem sa obtinem(pt ca nici nu avem ce), ideea este ca am mers mai departe cu plangerea penala deoarece masina pe care o conducea avea numere de Germania, nu era proprietatea lui, si drept urmare nici pana acum nu am reusit sa obtinem banii pentru masina noastra. A durat mai bine de 8 luni pana s-a primit acceptul de la biroul de asig din Germania, si acum cei de la noi vor si ei multe alte documente ca sa mai intarzie plata.
Pretentiile vi le puteti recupera fie de la sofer, fie de la societatea de asigurare (daca auto era asigurat). Prin urmare, daca soferul nu este soolvabil va plati in locul lui societatea de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier DoruCiubotaru DoruCiubotaru Buna ziua. Doresc sa ma consult cu niste specialisti de pe acest forum pentru a actiona cat mai corect in situatia pe care o voi prezenta. In data de ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu de recuperat? nicusan nicusan Poate fi sotia soferului decedat in accident, considerata o persoana responsabila de la care Fondul de protectie a victimelor strazii poate recupera ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- dosar penal Georgyana230 Georgyana230 Buna. In primul rand nu stiu sigur daca am ales bine domeniul acesta , daca are legatura cu intamplarea aceasta. In al doilea rand am nevoie de cineva din ... (vezi toată discuția)