avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prejudiciu de recuperat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prejudiciu de recuperat?

Poate fi sotia soferului decedat in accident, considerata o persoana responsabila de la care Fondul de protectie a victimelor strazii poate recupera prejudiciul facut unei alte masini in urma accidentului? Ea se afla pe scaunul din dreapta al soferului vinovat de accident (si care a decedat in urma impactului).Celuilalt sofer care venea din sens opus i-a fost avariata masina.Acesta a solicitat prin Fondul de protectie a victimelor strazii plata daunelor.Fondul incearca la randul lui recuperarea banilor de la sotia decedatului.
Mentionez ca la acest moment familia nu este inca in posesia expertizei tehnice (se pare ca a explodat un cauciuc si masina a intrat pe contrasens unde s-a izbit de masina care circula regulamentar), totodata, sotia victimei ce a provocat accidentul, a fost si ea accidentata.
Ce solutie exista?


Cel mai recent răspuns: nicusan , utilizator 20:47, 30 Martie 2011
nu a existat RCA?
este posibil sa se incerce recuperarea prejudiciului din bunurile proprii ale decedatului si din partea sa din bnurile aflate in devalmasie ca urmare a casatoriei.Mostenirea a fost acceptata sub beneficiu de inventar sau nici nu s-a deschis succesiunea?
masina decedatului era de fapt a fiului care se afla in strainatate, unde era inregistrata.Se pare ca asig. expirase inainte de accident.
Decedatul nu mai avea nimic in proprietate.Intocmise cu cateva luni inaintea decesului, contract de vanzare-cumparare a apartamentului, in favoarea copiilor.

Se mai poate solicita recuperarea prejudiciului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un deces IoanaLuca IoanaLuca Buna ziua, am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Tatal meu a avut un accident de masina, el fiind soferul, in urma caruia, un domn de pe bancheta ... (vezi toată discuția)
Accident auto grav DaniiRayne DaniiRayne Buna ziua, In cazul unui accident auto in care soferul vinovat a decedat iar soferul si pasagerii din cealalta masina au suferit rani foarte grave, ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu doi morti si cu doua persoane accidentate grav klar klar Buna ziua In 28 dec 2011 un sofer beat a intrat pe contrasens cu 150 km/h intr-un microbus care circula regulamentar. In microbus se aflau 3 persoane ( ... (vezi toată discuția)