avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu un deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu un deces

Buna ziua,
am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Tatal meu a avut un accident de masina, el fiind soferul, in urma caruia, un domn de pe bancheta din spate si-a pierdut viata. Cel din spate nu purta centura si nici nu se cunostea prea bine cu tatal meu (doar il ajuta intr-o problema).
Tatal meu este vinovat de producerea accidentului, deoarece venea din fata alta masina pe contrasens si a tras puternic de volan si s-a izbit de un copac.
Intrebarea mea este: Cu ce suma poate despagubi firma de asigurari RCA familia persoanei decedate?
Ce pretentii poate sa ridice familia decedatului de la noi? Se tine cont de venitul parintilor mei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 22:17, 3 Martie 2015
Suma maximala este de 5.000.000 euro parca pentru asigurator.
Nu cred ca tatal dvs va fi obligat la ceva, este acoperit din rca.
Puteti fi mai explicit in legatura cu evenimentul rutier? Nu prea se intelege unde circula tatal dumneavoastra cu masina, pe contrasens sau era pe sensul lui de mers si din sensul opus a intrat cineva in sensul de mers al tatalui dumneavoastra?...
Da, a venit cineva direct spre el pe sensul lui de mers. Persoana decedata a strigat la momentul respectiv sa opreasca pe dreapta si apoi tata nu isi mai aminteste mare lucru. persoana din fata, dreapta, a declarat ca venea din fata masina pe sensul lui de mers...ca nici partea asta nu si-o mai amintea tatal meu. Tatal meu a franat si a pierdut controlul masinii si s-a izbit intr.-un copac. La impact, victima a fost aruncata pe geam.

Precizez din nou ca singura amintire a tatalui este ca cel din spate a strigat sa traga pe dreapta si apoi este totul negru. El nu isi aminteste nici masina care venea din fata. Tot ceea ce stie, este povestiti de cel din dreapta soferului.
Familia decedatului are pretentii materiale la noi in valoare aproximativa de 5000 Euro. Ce se poate intampla daca refuzam? putem sa negociem suma aceasta? se poate ajunge in instanta si ei sa solicite o suma si mai mare de atat direct de la noi?
In cazul in care evenimentul nefericit a avut loc cum ati relatat dumneavoastra, tatal dumneavoastra nu se face vinovat de producerea accidentului, dar are nevoie de un aparator specializat, care sa faca toate demersurile legale ( plangere prealabila, cerere pentru efectuarea unei expertize criminalistice,etc. ). In cazul in care va fi exclusiv vinovat, mai mult ca sigur risca pedeapsa cu inchisoare ( fara antecedente penale poate fi cu suspendare ) , pentru ucicere din culpa, chiar daca familia persoanei decedate nu depune plangere prealabila pentru "ucidere din culpa".
PS V-am trimis mesaj privat.

Alte discuții în legătură

Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu de recuperat? nicusan nicusan Poate fi sotia soferului decedat in accident, considerata o persoana responsabila de la care Fondul de protectie a victimelor strazii poate recupera ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- dosar penal Georgyana230 Georgyana230 Buna. In primul rand nu stiu sigur daca am ales bine domeniul acesta , daca are legatura cu intamplarea aceasta. In al doilea rand am nevoie de cineva din ... (vezi toată discuția)