avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare persoana cu handicap

Buna ziua!
Ma cheama cristi sunt o persoana cu handicap grav grad 1 si am si eu doua intrebari 1 ce acte necesita o sponsorizare acte de ambele parti patron si persoana fizica si ce benefici are sponsorul?mi-ar fi de mare ajutor raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: aureljoe , utilizator 10:55, 22 Octombrie 2012
Buna dimineata!

1. Incheierea unui contract de sponsorizare intre parti, la care sa fie anexate documentele care stau la baza intocmirii acestuia. Adica inscrisuri medicale care sa ateste handicapul respectiv.

2. Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Lega 571/2003 privind Codul Fiscal al Romaniei. Potrivit prevederilor art.21 alin (4) lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
- nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.




Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare GABITU GABITU Am o societate care inregistreaza pierderi fiscale. Pot face sponsorizare? (vezi toată discuția)
Donatiile se declara si se taxeaza? LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Donatiile pe care le-am primit anul trecut de pilda sau pe care le primesc ca persoana fizica, trebuie declarate undeva ca \"venit\" si taxate ca ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)