avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Donatiile se declara si se taxeaza?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Donatiile se declara si se taxeaza?

Buna ziua,

Donatiile pe care le-am primit anul trecut de pilda sau pe care le primesc ca persoana fizica, trebuie declarate undeva ca "venit" si taxate ca atare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LidiaMuraru , utilizator 19:51, 26 Iunie 2017
Concret despre ce donatii vorbiti ?
Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea nr 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Legea nr 571/2003 privind Codul fiscal al Romaniei. cu modificari si completari ulterioare
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
ynocentta, utilizator
Donatii pentru persoane fizice. Cadou. Cadou de nunta. Cadou de zi de nastere. Cadou de promovare a unui proiect. Donatie pentru nevoi personale. Cadou de casa noua. Este o lege pentru a le declara pentru a fi taxate, impozitate etc? Poate dau idee cuiva daca nu se practica inca (zambet).
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare persoana cu handicap aureljoe aureljoe Buna ziua! Ma cheama cristi sunt o persoana cu handicap grav grad 1 si am si eu doua intrebari 1 ce acte necesita o sponsorizare acte de ambele parti patron ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari oana-maya oana-maya doresc sa sponsorizez un sportiv strain (suedez) si as vrea sa stiu de ce am nevoie. Eu reprezint o firma din romania. si as vrea sa stiu conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)