Exista un apartament aflat in proprietatea bunicilor mei. Acestia au doi copii.
In 1996 - moare bunica;
In 1997 - moare unul din fii,( casatorit, avea un copil infiat);
In 2003 - moare celalat copil (mama mea, necasatorita, eu unic mostenitor);
In 2004 - moare bunicul.
Doresc sa intru in posesia apartamentului, fiind in acelasi timp dispusa sa despagubesc ceilalti mostenitori (matusa, respectiv verisoara mea) cu partea ce li se cuvine.
Anul trecut am deschis procesul pt succesiune, insa avand in vedere faptul ca de 12 ani am pierdut orice legatura cu acestea, nu am putut sa le contactez.
Au fost citate la ultima adresa cunoscuta - nu s-au prezentat;
Au fost citate in presa nationala (de 3 ori) - nu s-au prezentat;
M-am deplasat personal la Politia de la ultima adresa cunosuta, solicitand prin imputernicire avocatiala informatii - mi s-a raspuns ca nu au domiciliul pe aria respectivei localitati.
Astazi mi s-a SUSPENDAT pt a doua oara procesul, cerandu-mi-se indicarea adresei corecte si acte in dovedirea calitatii (certificat deces unchi, certificat de nastere veisoara, certificat de casatorie unchi). In contextul in care atunci cand s-au intrerupt relatiile eram in varsta de 13 ani, iar acum nu am rude/cunostinte care sa imi ofere detalii despre ele, nu vad cum as putea sa obtin toate aceste acte.Tot ce cunosc este numele lor complet.
As aprecia niste sfaturi din partea dumneavoastra privind atat procedura legala in acest caz cat si eventuale modalitati de a obtine informatiile solicitate fara a "bate din poarta in poarta".
Certificatul de casatorie si deces al unchiului se poate obtine prin cerere la Serviciul Public Comunitar din cadrul Primariei unde a fost inregistrata nasterea, respectiv decesul. Certificatul de casatorie, tot ca act de stare civila se obtine tot de la Serviciul Public din cadrul Primariei unde a fost inregistrata casatoria. Respectivele acte le solicitati prin cerere obisnuita la care atasati in copie actul dvs de identitate si copie dupa incheierea de sedinta prin care s/a dispus suspendarea cauzei si unde presupun ca s/a aratat motivul precum si actele pe care instanta vi le solicita sa le depuneti la dosar. De asemenea, este util si un certificat de grefa pentru acest dosar din care sa rezulte obiectul, partile, temeiul suspendarii.
Multumesc mult pentru promptitudine si amabilitate.
Din pacate, in cazul meu, problema o reprezinta faptul ca nu stiu unde anume s-au petrcut toate acestea; stiu ca a urmat liceul in alta localitate, s-a tot mutat...nu stiu unde s-a casatorit, ci doar locul unde a decedat (si de care ma aflu la aproximativ 400 km distanta).
O alta difcultate vad in faptul ca verisoara mea este infiata; nu stiu in ce conditii, nici unde s-ar afla actele solicitate: la locul unde s-a nascut...unde a fost infiata si...eventual "inregistrata"...
Eventual, exista o baza de date pt toata tara si de la care sa se poata obtine informatii doar pe baza numelui, eu necunoscand alte date personale?
Nu înţeleg de ce are nevoie instanţa de toate acestea. Dumneavoastră aţi declarat că există şi alţi succesibili, le-aţi dat numele, au fost citaţi. Neprezentarea lor în faţa instanţei pentru a-şi susţine dreptul la succesiune nu ar trebui să împiedice instanţa să constate că, în lipsa unui domiciliu cunoscut, succesibilii au fost legal citaţi, că nu au depus dovezi în sprijinul drepturilor succesorale, că nu au invocat drepturi asupra succesiunii. Aşa cum ar proceda în cazul oricărui pîrît care nu se prezintă în proces, instanţa ar trebui să pronunţe o hotărîre.
Dacă se va dovedi ulterior că aţi făcut declaraţii false cu privire la domiciliul pîrîţilor, e altă treabă.
Succesiune
diacar
Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui ... (vezi toată discuția)