avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare la dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare la dezbaterea succesiunii

Buna ziua,suntem trei frati si am dori sa deschidem dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru,insa fratele cel mijlociu din pacate este un om caruia ii place bautura si nu se prezinta cand este chemat la avocata pt.ca sa isi aduca actele si ulterior avocata sa depuna toate actele la notar.Problema cea mare este ca nu are buletin ,doar certificat de nastere,si nici nu se prezinta unde ar trebui sa vina,caci odata e in Sibiu la lucru ca zilier odata in alt oras si nici nu putem da de el usor Mentionez ca noi locuim in SATU MARE.Noi am vrea sa fie acolo,daca se va face imparteala bunurilor,vrem sa primeasca si el partea lui,dar nu apare,doar promite la telefon si nu vine.Ce putem face noi,ceilalti doi,caci asa stiu ca nici nu putem deschide dezbaterea succesiunii fara el,si daca el nu vrea sa vina noi nu putem continua caci am inteles ca este o perioada in care trebuie facuta dezbatera ca sa nu se considere ca suntem straini de mostenire.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
laci72, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:19, 22 Octombrie 2012
in cazul in acre fratele nu doreste sa se prezinte singura solutie pe care o vad este o actiune in fata instantei de judecata prin care sa dezbateti succesiunea.la notar in lipsa fratelui nu poate fi dezbatuta succesiunea.asadar parerea mea este ca ar trebui mers in insanta.
laci72 a scris:

...caci am inteles ca este o perioada in care trebuie facuta dezbatera ca sa nu se considere ca suntem straini de mostenire.

Dezbaterea succesiunii o puteti face cand doriti, termenul se refera la exprimarea optiunii succesorale, respectiv in tremen de 1 an de la deces trebuie sa dati declaratie de acceptare sau renuntare la succesiune. La notarul public puteti dezbate succesiunea doar daca sunt prezenti toti mostenitorii, altfel mergeti pe calea instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni si acte succesorale dorucioby dorucioby Se da urmatoarea problema: doi frati si tatal decedat. Unul din frati deschide succesiune.Daca se semneaza succesiunea celor doi frati li se cuvine 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la succesiune mihaibatranu mihaibatranu In urma decesului parintilor, au ramas o serie de bunuri imobile pentru care am facut succesiunea, iar ca succesori am ramas, pana acum 5 ani, eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune stefan_claudia stefan_claudia Buna seara, am si eu unele nelamuriri in privinta taxei de succesiune. Tata a decedat de curand si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Vreau sa precizez ca ... (vezi toată discuția)