avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al administratorului de bloc

Buna ziua,

As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au hotarat sa nu imi mai primeasca plata intretinerii. Discutiile in contradictoriu au fost generate de refuzul acestora de a justifica cheltuirea fondului de reparatii. Drept urmare am hotarit sa nu mai platesc acest fond de reparatii, ci doar intretinerea.
La casierie,presedintele si administratorul mi-au refuzat plata intretinerii , de 3 ori consecutiv, sub diferite pretexte.
Le-am trimis amandorura mandate postale cu plata intretinerii , dar le-au refuzat.
Am facut, acum cateva luni, cerere in scris pentru a afla codul IBAN al contului asociatiei de propietari. Nu am primit nici un raspuns.
Aceasta stare de lucruri dureaza de mai bine de 2 ani. Ultimul mandat, refuzat, l-am trimis administratorului luna trecuta.

Intrebarea mea este: in baza acestor lucruri, pot face plangere penala impotriva administratorului de bloc, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sau pentru alta incadrare a acestei stari de lucruri?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 08:22, 28 Octombrie 2012
Inainte de a demara solutionarea situatiei cu care va confruntati prin instanta de judecata,in baza documentelor justificative care atesta buna dvs credinta interesul pentru achitarea in termen legal a cotelor individuale de intretinere,adresati sesizare oficiala la serviciul specializat din primarie,
solicitand si aplicarea disp
Art. 32. - (2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Va multumesc pentru raspunsul dvs! Din pacate primaria mi-a raspuns ca daca e o probl cu administratorul sau presedintele, atunci sa ii schimbam. Un demers similar la Prefectura a avut aceeasi soarta. Deci singura "solutie" asta a ramas, plangerea penala.
Tinand cont de cele relatate, ce ma mai puteti sfatui?

@myhy
Discutiile in contradictoriu au fost generate de refuzul acestora de a justifica cheltuirea fondului de reparatii. Drept urmare am hotarit sa nu mai platesc acest fond de reparatii, ci doar intretinerea.

Conform legii 230/2007 si a normelor de aplicare ale acesteia, toti proprietarii au dreptul sa primeasca explicatii si sa vada documentele referitoare la utilizarea fondurilor colectate la nivelul asociatiei.
Membrii comitetului ce spun despre aceasta situatie?
Trimiteti o astfel de solicitare cu confirmare de primire pe adresa presedintelui. Daca acesta nu va raspunde in scris sau verbal la solicitare in termen de 7 zile, adunati 20% dintre proprietari si organizati adunare generala cu prim punct pe ordinea de zi : alegerea unui nou presedinte sau comitet. Atat presedintele cat si membrii comitetului executiv trebuie sa coopereze cu proprietarii in rezolvarea oricaror probleme ivite in activitatea asociatiei.
Administratorul, amintiti-i ca este angajatul asociatiei, are obligatia sa incaseze orice suma de la proprietari chiar daca aceasta este partiala.
Contul bancar al asociatiei nu trebuie sa fie un secret. Incercati sa-l aflati de la ceilalti proprietari si virati sumele datorate. In ceea ce priveste cota de contributie pentru fondul de reparatii, aveti obligatia sa o achitati iar in caz contrar va asumati penalizarile aplicate conform legii/statutului/hotararilor adunarii generale.
L.C.
Discutati si cu vecinii dumneavoastra sa aflati daca sunt in aceeasi situatie. Poate este o problema de comunicare intre conducerea asociatiei si proprietari.
myhy a scris:

Buna ziua,

Intrebarea mea este: in baza acestor lucruri, pot face plangere penala impotriva administratorului de bloc, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sau pentru alta incadrare a acestei stari de lucruri?

Va multumesc!

Puteti sa faceti plangere penala pentru orice, dar nu va v-a folosi la nimic, mai ales ca legea are lacune majore in materie....si la cum se misca politia la problemele in materie de asociatii de proprietari si anul viitor va veti regasi cu aceleasi probleme.

Cu serviciul indrumare si control, puteti depune o petitie in acest sens, dar consumati hartia degeaba, raspunsul vi-l pot da eu, ca oricum inspectorii din cadrul respectivului serviciul dau copy&paste unui raspuns care a devenit o formula de "tipizat" la ei...in care va vor expune faptul ca exercitiul functiunii se restrange la "ïndrumare" si prin urmare va vor indruma ca si pe mine de altfel catre instanta de judecata.

Asa ca, nu mai pierdeti vremea, aveti refuzul primirii corespondentei, actiune in instanta "obligatia de a face", prin care sa cereti instantei sa-i oblige sa va comunice contul asocietiei in care sa efectuati platile si sa va primeasca platile in casierie, cereri si cheltuieli de judecata conform art.274 cod proc.civila. O cerere de actiune o gasiti pe net, iar motivatia in fapt expuneti ceea ce ati trecut mai sus, in drept motivati Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007 (daca vreti sa fiti mai explicit notati si articolele din cele 2 normative care se refera la plati), art.112 cod procedura civila si urm., art.274 cod proc. civila.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva administratorul de bloc myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva administratorului myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc mihay_cocor mihay_cocor DOMNILOR AM MARI PROBLEME CU ADMINISTRATORU BLOCULUI,VA IMPLOR SA SE SESIZEZE CINEVA CU PROBLEMELE PE CARE LE INTAMPIN!!! Pana in luna decembrie a anului ... (vezi toată discuția)