avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala impotriva administratorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala impotriva administratorului

Buna ziua,

As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au hotarat sa nu imi mai primeasca plata intretinerii. Discutiile in contradictoriu au fost generate de refuzul acestora de a justifica cheltuirea fondului de reparatii. Drept urmare am hotarit sa nu mai platesc acest fond de reparatii, ci doar intretinerea.
La casierie,presedintele si administratorul mi-au refuzat plata intretinerii , de 3 ori consecutiv, sub diferite pretexte.
Le-am trimis amandorura mandate postale cu plata intretinerii , dar le-au refuzat.
Am facut, acum cateva luni, cerere in scris pentru a afla codul IBAN al contului asociatiei de propietari. Nu am primit nici un raspuns.
Aceasta stare de lucruri dureaza de mai bine de 1 an. Ultimul mandat, refuzat, l-am trimis presedintelui asociatiei luna trecuta.

Intrebarea mea este: in baza acestor lucruri, pot face plangere penala impotriva presedintelui si administratorului de bloc, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: myhy , utilizator 22:09, 3 Octombrie 2012
Plangere penala nu este cazul sa faceti, insa puteti sesiza Serviciul de Relatii cu Asociatiile de Proprietari din cadrul primariei orasului unde locuiti cu privire la problema dvs., respectiv refuzul prezentarii documentelor doveditoare cu privire la cheltuielile facute din fondul de reparatii. Legea nr. 230 din 2007 privind asociatiile de proprietari va da voie sa aveti acces la oate documentele asociatiei de proprietari (art. 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia).
Cu privire la plata intretinerii, faceti aplicabilitate a prevederilor art. 586 si urmatoarele Cod procedura civila (atentie ca au fost modificate prin legea nr. 71 din 2011 - art. 219).
@lucian huzum
Va multumesc pentru raspunsul dvs! Din pacate primaria mi-a raspuns ca daca daca e o probl cu administratorul sau presedintele, atunci sa ii schimbam. Un demers similar la Prefectura a avut aceeasi soarta. Deci singura "solutie" asta a ramas, plangerea penala.
Tinand cont de cele relatate, ce ma mai puteti sfatui?

Cu respect!
Plangere penala pentru ce? Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor impune ca subiectul activ - autorul sa fie functionar public: art. 246 Cod penal "Fapta functionarului public ....". Administratorul asociatiei de proprietari sau presedintele nu au calitatea de functionar public.
Faceti plata intretinerii prin procedura reglementata de art. 586 si urmatoarele Cod procedura civila.
@lucian huzum

Va multumesc pentru raspunsul dvs! As dori sa va supun atentiei urmatorul articol: [ link extern ]

Va pun o intrebare sincera: este gresit ce scrie in Jurnalul National, linkul de mai sus?
Daca da, ce alta cale legala este de a-i trage la raspundere pe vreunul din cei doi?

Cu respect!
Art. 315 la care face mentiune textul indicat de dvs. este in Codul penal actual infractiunea de "Lasare fara ajutor" din capitolul "Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala".
Textul invocat de dvs. este scris in anul 2005, iar regulamentul forumului nostru nu permite lansarea de comentarii cu privire la autorul sau continutul unui text. Cei care raspund in forum isi exprima ideile si opiniile, dvs. fiind cei care apreciati raspunsurile date.
Spre stiinta dvs. conform art. 2 alin. 2 din legea 188 / 1999 privind statutul functionarului public "Functionarul public este persoana numita, in conditiile legii, intr-o functie publica", iar a fi administrator sau presedinte de asociatie de locatari nu este o functie publica.

Alte discuții în legătură

Abuz al administratorului de bloc myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva administratorul de bloc myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)