avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala impotriva administratorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala impotriva administratorului

Buna ziua,

As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au hotarat sa nu imi mai primeasca plata intretinerii. Discutiile in contradictoriu au fost generate de refuzul acestora de a justifica cheltuirea fondului de reparatii. Drept urmare am hotarit sa nu mai platesc acest fond de reparatii, ci doar intretinerea.
La casierie,presedintele si administratorul mi-au refuzat plata intretinerii , de 3 ori consecutiv, sub diferite pretexte.
Le-am trimis amandorura mandate postale cu plata intretinerii , dar le-au refuzat.
Am facut, acum cateva luni, cerere in scris pentru a afla codul IBAN al contului asociatiei de propietari. Nu am primit nici un raspuns.
Aceasta stare de lucruri dureaza de mai bine de 1 an. Ultimul mandat, refuzat, l-am trimis presedintelui asociatiei luna trecuta.

Intrebarea mea este: in baza acestor lucruri, pot face plangere penala impotriva presedintelui si administratorului de bloc, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: myhy , utilizator 22:09, 3 Octombrie 2012
[editat].Bineinteles ca e un abuz cras si plangerea penala e pe deplin intemeiata.[editat].Este clar ca lumina zilei ca administratorul asociatiei de proprietari este si el tot un functionar public.Exista si o decizie a Curtii Supreme-Decizia 3/2002 care lamureste iremediabil dilema dumitale.Si in plus contul trebuie precizat obligatoriu si in listele de plata.

Interventie moderator :
@hexapolis, am rugamintea sa va rezumati la problemele de natura juridica si sa renuntati la aprecierile facute cu privire la pregatirea juridica a consultantilor .Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
@hexapolis

Va multumesc pentru raspunsul dvs! Am citit cu atentie decizia Curtii Supreme-Decizia 3/2002. Am doar o observatie: in acea decizie se spune ca:"Administratorul asociatiei de proprietari sau de locatari are calitatea de functionar.", dar nu se spune ca ar fi functionar public. Aceste doua notiuni nu inseamna acelasi lucru,nu? In aceste conditii plangerea penala impotriva administratorului ce obiect ar avea, cum ar trebui sa fie formulat motivul?

Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al administratorului de bloc myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva administratorul de bloc myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun probl mea: in urma unor discutii in contradictoriu cu presedintele si administratorul blocului in care locuiesc, acestia au ... (vezi toată discuția)