avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... gravida inainte de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

gravida inainte de somaj

as vrea sa aflu daca voi putea beneficia de concediu de crestere copil?Dosarul pentru somaj nu am reusit sa il depun in 10 zile pentru ca tot trebuiau refacute actele...
Astfel voi avea intrerupere in cartea de munca, voi putea beneficia de concediu maternal si CCC?
mentionez ca am 9saptamani de sarcina si ca data probabila a nasterii este 24mai 2013
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 22 Octombrie 2012
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt permise si fractiunile de luna asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.


2. Fiti atenta, insa, sa nu aveti o intrerupere de o luna intreaga, de la 1 la 31.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului IasminaMariaGataiantu IasminaMariaGataiantu Buna , am si eu o intrebare . Sunt insarcinata in 4 luni jumate , data estimata nasterii este 6 iunie 2019 . In octombrie 2018 am schimbat locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Conditii de obtinere ccc andy77 andy77 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa primesc ccc(concediu crestere copil)daca in ultimele 12 luni am avut o intrerupere de 7 zile. Va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ela_sirbu23 ela_sirbu23 buna ziua sunt insarcinata in 30 de saptamani si deoarece nu mi se da prenatalul decat la 31 de saptamani rezulta o intrerupere de 7 zile in contractul de ... (vezi toată discuția)