avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit mai este microintreprindere?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

mai este microintreprindere?

Daca in decembrie 2008 unicul angajat al microintreprinderii a intrat in concediu pentru ingijirea copilului de pana la 2 ani, in anul 2009 mai pastrez conditiia de microintreprindere? Cum trebuie completata declaratia 010? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 14:32, 3 Martie 2009
Este o intrebare buna, din punctul meu de vedere consider ca mai este angajat al societatii, doar ca are contractul de munca suspendat.
gand la gand cu bucurie=D> dar ce spun oare autoritatile9 banuiesc ca juma' pro juma' contra:(
ESTE UN CAZ!
Intrebari-rasp anaf microintreprinderi
Intrebare: O microintreprindere are un singur salariat care intra in concediu de maternitate, isi mai pastreaza statutul de microintreprindere in aceasta perioada?
(introdusa la data de: 15 februarie 2008)
Raspuns

Nu, deoarece nu mai indeplineste conditia de la art.103 lit.b) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru persoanele juridice care au un singur angajat care demisionează în cursul unei luni, condiţia prevăzută la art. 103 lit. b) din Codul fiscal se consideră îndeplinită dacă în cursul lunii următoare este angajat un alt salariat.

Pe de alta parte:
La Normele din CF (Art. 103), ni se spune:

1. Numărul de salariaţi reprezintă numărul de persoane angajate cu contract individual de muncă, potrivit dispoziţiilor Codului muncii, indiferent de durata timpului de muncă, înscrise lunar în statele de plată şi/sau în registrul general de evidenţă a salariaţilor.
Cum o fi?!
Daca ne gandim ca suspendarea CM in acest caz nu se inreg.in Reg.general al salariatilor, ar cam ramane micor, cu oblig.depunerii declaratiilor pe 0, dar avand in vedere raspunsul lor, nu as risca.Mai bine adresati-va anafului solicitand un raspuns oficial.
raspuns documentat!
cosider, asa ca sa mai stam de vorba, ca autoritatile nu ma pot sanctiona, contractul de munca al angajatului nu a fost reziliat.
raspunsul de la ANAF a venit de la portar sau de la un "specialist" cu pregatire de portar.:D
asa pare, dar este dat pe site-ul anaf la sectiunea intrebari frecvente.Normal ca nu trebuie luat de bun de aceea am recomandat obtinerea unui raspuns oficial din partea lor.

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare/impozit pe profit mihaelaaaaaa mihaelaaaaaa Buna seara. Daca pe decizia de incetare a contractului de munca al ultimului salariat al unei societati este inscrisa data de 01 ianuarie (raporturile de ... (vezi toată discuția)
Minim 1 salariat pentru microintreprindere alina79 alina79 Daca sunt microintreprindere, am 1 salariat, dar acesta pleaca incepand cu 1 august - in cat timp trebuie angajat un alt salariat pentru a se pastra calitatea ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog urmatoarea intrebare:daca singurul salariat al unei microintreprinderi este in concediu pentru ingijire copil,pana in august ... (vezi toată discuția)