buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati ,pe 1 sept.am depus o plangere la politie impotriva unui parinte ,copilul lui si cu fiul meu au avut unele divergente ,care la batut pe fiul meu am si adeverinta medical si certificat medico-legal,vatamarile corporale nu au fost foarte grave cu toate ca stau cu frica la fiecare durere de cap si simptom mai ciudat pentru ca a fost lovit in cap iar doamna doctor mi-a spus sa nu ii fac tomograf sa nu il iradiem doar daca va apare vreun simptom care sa ne indice ca este nevoie de tomograf.
plangerea a ajun la judet a venit inapoi la sectia de politie din oras a avut loc confruntarea intre noi(eu mama si fiul meu de 14 ani),care nu a fost prea civilizata din partea acelui parinte care nu prea recunoaste multe eu vreau sa imi mentin plingerea ,a ramas ca dl politist sa ii ia o declaratie scrisa martorei noastre si parintelui vinovat si cica ar mai urma o confruntare.intrebarea mea este daca puteti si vreti sa ma lamuriti ce urmeaza si ce trebuie sa scriu eu pe plangerea mea eu nu vreau decit dl respectiv sa plateasca o amenda sa nu mai ridice mina altadata asupra unui copil lipsit de aparare precum este al meu care este orfan de tata.ce trebuie eu sa mai fac si care este mersul mai departe,dl respectiv a zis ca tura urmatoare vine cu un avocat la confruntarea de la politie este legal ?si ce rol are acolo doar nu suntem la judecatorie.va multumesc
Avocatii nu au rolul numai la judecatorie; prezenta unui avocat este acceptata si la organele de politie (printre altele!)
In plangerea pe care o depuneti la politie sau ati depus-o deja, trebuie sa faceti referire la modul cum s-au petrecut faptele, daca se poate cu lux de amanunte.
Trebuie sa aratati si probele pe care doriti sa le folositi: martori, inscrisuri (adica acel certificat medico-legal).
Pe baza descrierii faptelor, organele de cercetare penala au obligatia sa faca incadrarea juridica a faptelor respective.
Da, este adevarat ce a precizat doamna avocat mai sus.
Puteti preciza in plangere sau ulterior ca doriti doar aplicarea unei amenzi administrative insa ar fi bine sa va consultati in prealabil cu un avocat.
Daca scrieti ceva si apoi va razganditi nu veti mai putea reveni asupra a ceea ce ati scris.