avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copil agresat de un coleg de clasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copil agresat de un coleg de clasa

Sunt mama unui baiat de 16 ani ce a fost agresat de unul dintre colegii de clasa.Imediat dupa incident am ajuns la URGENTA deoarece nu stiam cum sa-i alin durerea ochiului drept.Dupa primele investigatii mi s-a recomandat un CT(tomograf)si internare fara comentarii-deoarece era suspect de edem cerebral avand in vedere faptul ca avea stari de voma.Specific faptul ca a fost doar o singura lovitura si aceea in ochi.A avut 5 zile de spitalizare,cu tratament,rezultatul de la CT fiind :FRACTURA ORBITA DREAPTA!Simteam ca innebunesc!!!!Vederea este buna,a avut mare noroc,timp in care colegul lui a stiut sa se disculpe in fata tuturor.Asa cum e si vorba din popor"mortu-i vinovat".Fiul meu mi-povestit adevarul,a recunoscut ca el a ridicat primul mana asupra colegului deoarece a fost PROVOCAT;a trebuit sa suporte injuraturi si gesturi urate.Nimeni nu este obligat sa suporte.Colegul nu are nici cea mai mica urma de agresiune,dar copilul meu a avut norocul de a putea vedea in continuare.Sper sa nu intervina nimic in timp si de-a lungul anilor.Am inceput sa-i fac certificat medico-legal,si chiar daca nu m-am confruntat inca cu asemenea probleme,mi se pare ca dureaza f.mult.Am luat legatura cu mama colegului si i-am spus ca nu am pretentii la nimic in plus decat sa plateasca cheltuielile de spitalizare ce astept sa primesc prin posta zilele ce urmeaza ,si se ridica la 15-16 milioane.Stiu,sunt constienta ca si eu sunt mama si as putea fi in locul mamei colegului,nu pot fi rea ,dura.In fine,am ajuns la subiectul ce ma framanta.Cineva mi-a spus ca ar putea gasi un avocat care sa interpreteze diagnoticul,ca a fost legitima aparare,etc.diferite motive in favoarea colegului,ceea ce s-ar ajunge clar la tribunal.Intrebarea mea este:cat de bun sau cat de orb poate fi un avocat in fata unui asa diagnostic si poze ce le-am facut chiar eu in spital?Oare ce ma asteapta?Poate nu va fi asa,dar eu trebuie sa fiu pregatita psihic pt.orice
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
claudiatoader26, utilizator
un lucru este clar: fiul dvs a fost grav lovit, fapta celuilalt ii putea fi la un pas de a-i face nefunctional un organ...esential.
deoacamdata nu aveti de ce sa va faceti griji...la urma urmei dvs ati fi fost ceacare impreuna cu copilul ar fi trebuit sa faceti plangrea penala pentru vatamare corporala si lovire, adica dvs ati fi cei indreptatiti sa cereti daune.
daca celalat copil zice ca l-a provocat fiul dvs ...asta nu se iarta fiindca ar fi depasirea legitimei aparari.
daca unul iti da o palma, tu nu trebuie sa ripostezi atat de dur incat sa fii la un pas de ai distruge ochiul.

av.m.vasilescu
Ar trebui sa-mi fac griji ca se intarzie cu eliberarea certificatului medico-legal?
nu va faceti griji
Avand in vedere ca faptuitorul are 16 ani (deduc acest lucru datorita imprejurarii ca este coleg cu fiul dumneavoastra) acesta raspunde penal.

In acest sens , in vederea aducerii raportului juridic penal de conflict , in termen de 2 luni de data exercitarii activitatii infractionale , fiul dumneavoastra , in calitate de parte vatamata dispune de posibilitatea de a depune plangerea penala prealabila , avand totusi , incuviintarea dumneavoastra , ca si reprezentant legal (intrucat nu are inca deplina capacitate de exercitiu).

Chiar avand o varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani ,faptuitorul raspunde penal , daca se constata ca a actionat avand discernamant , acesta fiind atestat de o expertiza psihiatrica obligatorie.

Plangerea penala prealabila se depune la Politie , respectiv Parchet , iar numarul de ingrijiri medicale consemnate in certificatul medico-legal conduc la stabilirea incadrarii juridice .Mentionati-le parintilor pretentiile dumneavoastra, iar daca veti dori , veti retrage plangerea , iar , in temeiul art 10.Cod Proc Civila , urmarirea , respectiv procesul penal vor fi incetate .(neaplicandu-se vreo sanctiune penala)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in liceu Oana Mirela Oana Mirela Buna seara! Sunt mama unui baiat de 16 ani, astazi un coleg de clasa l-a lovit cu pumnul in ochii, el avand ochelarii la ochii, s-a spart lentila si ia ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua impotriva unui minor sau a parintilor lui? LIA_MAX LIA_MAX FIUL MEU IN VARSTA DE 15 ANI A FOST BATUT IN SCOALA, IN SALA DE CLASA DE UN COLEG DE LA O CLASA PARALELA SI EL IN VARSTA DE 15 ANI.AM FOST LA SCOALA UNDE ERA ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)