avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune inainte de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune inainte de partaj

Sunt in apel la divort pentru custodia copilului iar, sotie e plecata din tara la munca. Pe langa bunurile normale avem si o masina cumparata cu bani comuni . Sotia nu a condus vreodata dar am trecut-o pe numele ei fiindca plecam din tara cand am achizitionat-o. Ea a instrainat masina si nu vrea sa ma lasa s-o folosesc din pura rautate, spun asta fiindca stie cam nevoie de masina , eu fiind inginer de meserie si avand pfa pe dirigentie de santier trebuie sa ma deplasez in diferite zone ale judetului unde sunt chemat. Din cate stiu nu o vanduse pana la inceputul lunii. Cum pot s-a recuperez fara sa incep un partaj findca nu se poate discuta cu sotia pe nicio tema. Ea s-a facut stapana peste toate bunurile si nu reusesc sa ma inteleg cu ea.
Cel mai recent răspuns: victor_teodorescu , utilizator 13:04, 25 Octombrie 2012
Va solutionati problema numai prin partaj judiciar
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Daniela Iancu, Avocat
Sotia nu avea vpie sa instraineze un bun comun fara consimtamantul dvs. chiar daca era pe numele ei , fiind dobandit in timpul casatoriei.Solicitati divort si partaj si introduceti la p[artaj si masina.
Puteti depune o plangere pe 210 cod penal, furt intre soti cand unul din soti ia bunuri fara consimtamantul celuilalt .Plangerea se depune in termen de 60 de zile de la savarsirea faptei .
Sa inteleg ca un strain poate folosi masina pana la solutionarea partajului? Nu exista alta cale de recuperare maai rapida , stiu si eu ,o dau furata sau ceva de genul??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti vacarus catalin vacarus catalin mia luat sotia masina inscrisa pe numele meu dobindita inpreuna si nu imi mai da voie sa o folosesc.am facut o plingere la politie pe art 210 .cum pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)